x

Smukfest trak også stikket på Reptile Youth

Smukfest trak også stikket på Reptile Youth

Billedet stammer fra en Reptile Youth-koncert på VoxHall i marts, red.

Det er nu sket to gange på Smukfest, at en kunstner har fået stoppet en koncert midlertidigt, fordi kunstneren har forsøgt at crowdsurfe. Det skete onsdag aften med MØ på Rytmescenen, og scenariet gentog sig, da Reptile Youth torsdag aften spillede i P3-Teltet, og sanger Mads Damsgaard Kristensen forsøgte at kravle ud over publikum. Begge kunstnere er kendt for at crowdsurfe ved deres koncerter, men i Skanderborg blev det altså ved forsøget. Smukfest slår nemlig hårdt ned på alle tilløb til stavediving og crowdsurfing, uanset om det gælder kunstnere eller publikummer.

"Det været en mangeårig regel, og den bliver efterlevet hårdt. Nu har vi så et år, hvor det to gange er sket live, selv om artisterne får at vide på forhånd, at det er forbudt, fordi det er forbundet med fare", siger talsmand for Smukfest, Poul Martin Bonde til Politiken.

Han fortæller til Politiken, at festivalen indførte forbuddet efter en ulykke på festivalen i 1990'erne, hvor en ung mand kom alvorligt til skade i forbindelse med stagediving.

Politiken fortæller, at det til gengæld lykkedes TopGunn at surfe rundt på publikum i en gummibåd onsdag aften i P3-Teltet. Festivalen vil nu evaluere, hvorvidt det var rigtigt at lade denne aktivitet fortsætte.

Også Roskilde Festival har (ligesom en række europæiske festivaler) forbudt crowdsurfing og stavediving efter dødsulykken ved Pearl Jam-koncerten i 2000, og det samme har NorthSide. Omvendt er det tilladt på Danmarks Grimmeste Festival i Brabrand.

For nylig kunne man i øvrigt læse i Metroxpress, at MØ og Mads Damsgaard Kristensen fra Reptile Youth er kærester, så det er altså ikke kun interessen for crowdsurfing, de er fælles om.

Se Reptile Youth i Red Bull Studios:

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA