x

Folk-legende gæster Danmark

Folk-legende gæster Danmark

Den 69-årige folk-legende Vashti Bunyan udgiver sit kun tredje album "Heartleap" til oktober, og i den anledning kommer hun forbi Danmark, når hun gæster Jazzhouse tirsdag den 18. november. 

Bunyan blev i 60'erne opdaget af Rolling Stones' manager Andrew Loog Oldham og blev til at starte med ført frem som en pendant til Marianne Faithfull. Inspirationen drog hende dog i retning af et mere folk-orienteret udtryk, som kom til udtryk på debutalbummet "Just Another Diamond Day" (1970), der var præget af rejser rundt i Skotland i hestevogn. Pladen blev ingen kommerciel succes, og Bunyan trak sig efterfølgende helt tilbage fra offentligheden. Siden er debutpladen dog blevet genopdaget og hyldet som et folk-mesterværk båret af en ren og visionær sangskrivning og ikke mindst en enestående stemme.

Først 35 år senere udkom en egentlig opfølger til "Just Another Diamond Day" i form af "Lookaftering". Albummet ramte da også rent i hjertet på en ny folk-scene, og kunstnere som Devendra Banhart, Joanna Newsom og Adem gav deres besyv med på pladen. GAFFAs Peter Studstrup kvitterede med fem stjerner og skrev: "På én gang vidunderligt sørgmodigt, skrøbeligt og så uanseeligt, at man kunne frygte, at det kommer til at dele skæbne med sin forgænger."

Som support til Vashti Bunyan kan man opleve den amerikansk-danske duo Blood on a Feather. Duoen, der består af den herboende amerikanske folk-sanger, organist og guitarist Sarah Hepburn og den danske multiinstrumentalist Mikkel Elzer, har efterhånden opnået ry som et af de fremmeste hjemlige bud på en vedkommende og moderne psychfolk, hvor tunge droner, skrøbelige folksange og flammende improvisationer væves sammen til et rigt musikalsk landskab. 

Billetter er i salg og kan skaffes via Billetlugen.dk

Hør den nye "Across the Water" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA