x

Videonyhed: På klaustrofobisk skovtur med War Drums

Videonyhed: På klaustrofobisk skovtur med War Drums

I disse tider, hvor det ofte handler om at holde udgifterne nede, findes der mange måder at lave en musikvideo på. Den Skandinaviske Design Højskole i Randers fik en god idé: Højskolen fik en gratis koncert, bandet War Drums fik en musikvideo. Du kan se resultatet til sangen "13" her forneden.

Martin Havn Sørensen, Harald Hermogenes Batol Bjørkum og Jonas Swienty Andresen fra højskolen fik mandag den 19. maj udleveret en USB-nøgle med tekst og lyd til "13" og havde derfra fem dage til at udtænke en musikvideo, filme og redigere den. Den 24. maj forelå "13" klar.

War Drums' lydunivers nærmer sig industrial på en post-punk og rocket måde. Bandet har ikke guitar med, men det er alligevel ingen hindring for den rockede tilgang. Det kommer da også tydeligt til udtryk på den hårdtpumpende "13", der med sin snerrende vokal og hamrende syntheziser er ganske klaustrofobisk. Særligt omkvædet nærmer sig en trøstesløshed, der er genren velkendt. 

Det afspejles i musikvideoens billedside, som finder sted i en mørk skov. "13" er anden musikvideo fra War Drums første ep, Wilderness Children. Fra denne ep er der tidligere lavet en musikvideo til nummeret A.T.A. i samarbjde med Sound of Aarhus, hvor bandet har optaget en liveopførelse af nummeret.

I GAFFA-regi har de tidligere været månedens demo, og da de sidste år spillede til  RECession festival, Aarhus Musik Festival, var GAFFAs Ole Rosenstand Svidt var på pletten og kvitterede med fire stjerner. Han skrev: "Numrene var solide, og det høje energiniveau, den stærke vokalist og den manglende guitar sendte tankerne i retning af et navn som Turboweekend."

Se "13" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA