x

Dirty Loops rykket til Store Vega

Dirty Loops rykket til Store Vega

Det svenske YouTube-fænomen Dirty Loops har tiltrukket sig stor opmærksomhed med deres forfriskende moderne jazz-covers af tidens største pophits. Og i Danmark er efterspørgslen stor. Derfor flytter den svenske trios koncert torsdag den 25. september fra Lille Vega til Store Vega. Billetter købt forud til Lille Vega gør sig selvfølgelig gældende for koncerten i Store Vega også.

Jonah Nilsson (vocals og piano), Henrik Linder (bas) and Aaron Mellergårdh (trommer) beskriver selv deres lyd som "klassisk jazz-jam". Det går da også vildt for sig, når de tre virtuose musikere udfolder sig på deres respektive instrumenter. De mødte hinanden, mens de studerede musik på Södra Latins Gymnasium. Senere søgte de samtidig ind på Stockholms musikkonservatorium sammen.

I 2010 dannede de Dirty Loops for at kunne dykke dybere ned i musikken. Det var et cover af Lady Gagas "Just Dance", som trioen lagde op på YouTube, der fik lavinen til at rulle med millioner af views. Snart fulgte populære covers af for eksempel Justin Bieber, Adele og Britney Spears med yderligere millioner af views til følge.

I maj udkom de svenske drenges debutalbum "Loopified". Albummet indeholder kun to covers og består derudover af originalkompositioner. Det fik GAFFAs Nanna Jenner Jensen op af stolen, og hun meldte sig straks som fan og fremhævede trioens høje tekniske niveau i sin fem stjerners anmeldelse:

"Selvom Dirty Loops er studie-musikere, lyder rigtig meget af deres materiale live-indspillet, og det tekniske niveau er ekstremt højt. Man taber let kæben op til flere gange, når de tre herrer hver især udfolder sig på bas, trommer og vokal, og med god grund har prominente musikere som Brian McKnight og Quincy Jones meldt sig som fans af gruppen. Jeg melder mig hermed også under fanerne. Loopified er et album, jeg i dén grad glæder mig til at høre live, næste gang bandet kommer til Danmark."

Ønsket ser hermed ud til at blive opfyldt. 

Ud over Store Vega spiller Dirty Loops også på Fermaten i Herning fredag den 26. september. Billetter er i salg og kan skaffes via GAFFA Live

Her er Dirty Loops med et cover af Lady Gagas "Just Dance". Slap that bass: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA