x

Video: Jack Whites danske pedal-steel-guitarist klar med nyt

Video: Jack Whites danske pedal-steel-guitarist klar med nyt

I aften spiller Maggie Bjorklund support for Neko Case på VoxHall i Aarhus, og er du fan af hende, er du næsten sikret at få smagsprøver fra den talentfulde musikers kommende album, "Shaken", der er sat til at udkomme den 29. september.

Maggie Bjorklund har gjort sig bemærket ved over de senere år at være på turné med blandt andre Jack White (samarbejdet er nu ophørt, men hun gav dog et nummer med ham på Roskilde Festival 2014), X's John Doe og Exene Cervenka, og Howe Gelb. Årsagen er hendes unikke tilgang til den såkaldte pedal-steel-guitar. Med en unik tilgang til forskellige genrer som country, indie rock, film scores, psychedelia, pop formår Bjorklund at binde det hele sammen i en helt personlig blanding. 

"Shaken" er skrevet, mens Bjorklund tog sig af sin syge mor på hospitalet, kort før dennes død. Albummets sange er derfor præget af mindernes og sorgens lyde. Hvor hun på sit debutalbum havde prominente gæster såsom Mark Lanegan, består opsætningen på "Shaken" af trommeslager Convertino (Calexico), Barb Hunter på cello, Jim Barr (Portishead) på opretstående bass, John Parish (PJ Harvey, Kira Skov og den afdøde Sparklehorse) på guitars/elektrisk bas og production, samt en vokal gæsteoptræden fra Kurt Wagner (Lambchop).

Der er stadig billetter til Neko Case + Maggie Bjorklund på Voxhall, og billetter kan skaffes via GAFFA Live

Du kan få en smagsprøve fra "Shaken" i form af "Missing At Sea" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA