x

Oplev Björk i biografen – se trailer nu

Oplev Björk i biografen – se trailer nu

Mandag den 20. oktober klokken 19.00 viser CPH:DOX og Nordisk Film Biografer en række særvisninger af Björks koncertfilm "Biophilia Live" landet over.

"Biophilia Live" viser Björks spektakulære koncert fra Alexandra Palace i London 2013. Koncerten er en del af sangerindens multimedie-projekt "Biophilia", der begyndte med albummet af samme navn fra 2011, som udkom med en række tilhørende apps.

Filmen er instrueret af Nick Fenton og Peter Strickland, der har valgt at lade Björks sceneshow stå alene, med så få tilsatte effekter som muligt.

Som sædvanlig, når det gælder Björk, er instrumentudvalget i koncerten langt fra traditionelt – nogle er digitale, nogle er klassiske, og nogle er hjemmebyggede. Björk bliver også akkompagneret af et kor.

The Guardian skrev i sin anmeldelse af filmen:

"Der er ikke mange kunstnere, som kan kombinere en goples livscyklus med et breakbeat og få det til at fungere. Men dette er et ekstraordinært værk, måske mere en opera, hvor Björk og trommeslager Manu Delago er på deres virtuose højdepunkter. Det er virkelig skørt, men samtidig bevægende – især en mærkelig kærlighedssang sat til en muterende virus. Det skulle være tvunget pensum for enhver, som har planer om at inddæmme en flod for at kunne smelte aluminium." (En reference til en heftig debat i Island, red.)

Björk spillede på Roskilde Festival 2012, hvor hun gav en lignende koncert, som GAFFAs Espen Strunk var meget begejstret for. Han tildelte Björk hele seks stjerner under overskriften "Björk indtog tronen som Orange Scenes ypperstepræstinde med hypnotisk pragtpræstation".

Mandag den 20 oktober kan du for første og eneste gang opleve Björks koncertfilm på det store lærred, hvor CPH:DOX og Nordisk Film Biografer viser filmen én gang i udvalgte biografer landet over (undtaget i Palads, hvor filmen vises tre gange).

Filmen er uden danske undertekster.

Tid og sted:

Filmen bliver vist i Nordisk Film Biografer den 20. oktober klokken 19.00 i følgende biografer:

Herning, Hillerød, Kolding, Lyngby, Nykøbing, Odense, Aarhus, Randers, Herning, Esbjerg, Aalborg, Palads og Taastrup.

Den 21. oktober og 22. oktober klokken 19 får filmen desuden ekstravisning i Palads.

Køb billetter her

Se en trailer for filmen her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA