x

Scoop på Scandinavia Reggae Festival

Scoop på Scandinavia Reggae Festival

Som følge af at den jamaicanske dancehall-stjerne Busy Signal har været nødsaget til at aflyse sin Europaturné, har arrangørerne af den hjemlige Scandinavia Reggae Festival fundet en værdig afløser i skikkelse af den kun 26-årige dancehall-komet Popcaan, der optræder på festivalen lørdag aften.

Eksklusivt for Scandinavia Reggae Festival

I dancehall-kredse betegner man afløseren som et vaskeægte scoop, hvilket skal ses i lyset af, at han inden for de seneste år har markeret sig stærkt med en række singler, der har gjort ham til en af de mest efterspurgte dancehall-stjerner i verden. Popcaan, der optræder eksklusivt på reggaefestivalen, bliver fløjet ind direkte fra Jamaica, og der venter København en stor oplevelse, når han går på scenen kl. 21.30.

Popcaan, der lyder det borgerlige navn Andre Jay Sutherland, blev ved en tilfældighed opdaget af den jamaicanske dancehallstjerne Vybz Kartel tilbage i 2007, hvor Kartel rekrutterede den unge deejay til sit Portmore Empire. Kartel blev samtidig Popcaans mentor og producer. Ud over at introducere Popcaan til musikbranchen, tog Kartel ham med på de store shows som Sting og Reggae Sumfest og agerede mentor for Popcaan, indtil han blev fængslet og dømt for mord.

Popcaan fik en nærmest flyvende start med singlen Gal Wine på Gal Farm rytmen og fulgte op med hits som It Nuh Work So, Jah Jah Protect Me, Gangsta City, Dream, Gangsta City Part Second og Hot Grabba. I 2010 indspillede han sammen med Kartel singlen Clarks, der medførte, at det engelske skofirma øgede sin omsætning markant.

I 2011 modtog Popcaan den prestigefyldte Excellence in Music & Entertainment Award(EME) i kategorien "Best New Artist" og en pris for sit samarbejde med Vybz Kartel på numrene Clarks og Gaza Slim, der også fik prisen for "Song of the Year – Dancehall". Året efter hittede han stort med singlen Only Man She Want, der gav ham en fortjent plads på VP Records' eftertragtede kompilation Reggae Gold. Samme år medvirkede han på singlen Lighter's Up sammen med Snoop Lion og Mavado, hvilket yderligere satte fokus på den unge jamaicaner.

Albumaktuel

Popcaans debutalbum Where We Come From blev udsendt i juni måned med Dre Skull som executive producer. Førstesinglen fra albummet, Everything Nice, blev produceret af Dubbel Dutch og strøg direkte ind på en andenplads på Billboards Top Reggae Chart. Se musikvideoen nedenfor.

For øjeblikket ligger Popcaan på Top 10 i England med singlen Kisses For Breakfast sammen med sangerinden Melissa Steel, så han er den, alle snakker om for øjeblikket i dancehallbranchen. Hans evne til både at mestre de helt nye vibes samt de ældre old school-rytmer gør ham unik og til den mest eftertragtede indenfor branchen.

Scandinavia Reggae Festival afvikles på Refshaleøen i København i weekenden d. 29.-30. august, og programmet for de to dages reggaefest er nu tilgængeligt på www.scandinaviareggaefestival.com, hvor der også er yderligere information om festivalen og billetsalg.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA