x

Se Christian Hjelm fremføre ny sang

Se Christian Hjelm fremføre ny sang

På mandag den 25. august udgiver Christian Hjelm sit andet soloalbum, "Vaskeægte". Over de næste fire dage vil vi, eksklusivt her på GAFFA, hver dag præsentere en live-session-video med en sang fra albummet. Vi starter med "Solen Bager". Om sangen udtaler han til GAFFA:

– Omkvædet gik jeg rundt med i lang tid, men resten af sangen ændrede sig utrolig mange gange, inden jeg følte, at den var der. Men stadigvæk synes jeg, at den manglede et eller andet, så jeg lagde et tungt samplet beat ned i skitsefasen. Mine tanker ledte mig nærmest hen i noget a la Loser med Beck, og det groove kunne jeg virkelig mærke og tændte på det. Hasse lagde så et organisk beat og en masse perkussion ovenpå, og så blev det rigtig solidt.

Christian Hjelm indledte karrieren som sanger og guitarist i for tiden pauseholdende Figurines, der udgav fire roste album fra 2003-2010. I 2012 udsendte han sit første soloalbum "Før Vi Blev Lette", som også var hans første udspil med danske tekster. Albummet fik fornemme anmeldelser, blandt andet fem stjerner af GAFFAs Christian Erin-Madsen under overskriften: "Christian Hjelms solodebut pakker godbidder fra dansk sangskat i rygsækken og får omgivelserne til at lette".

Nu er Hjelm klar med nummer to – få en smagsprøve her i form af "Solen Bager":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA