x

The Knife stopper

The Knife stopper

I går kunne vi oplyse, at den eksperimenterende elektroduo The Knife er at opleve på Iceland Airwaves-festivalen i Island i november, og kort efter offentliggjorde duoen alias søskendeparret Karin Dreijer Andersson og Olof Dreijer så i et interview med Dazed and Confused, at de stopper, når deres næste turné slutter i november, med koncerten i Island som den allersidste.

Karin Dreijer Andersson udtaler: – Når vi har afsluttet vores turné i november, lukker vi ned, det er vores sidste tour.

Karin bliver derpå spurgt, om hun herefter vil vende tilbage til sit solo-alias Fever Ray, som udgav et album i 2009. Hertil svarer hun: – Når vi slutter i november, vil jeg begynde at tænke på, hvad der så skal ske.

Olof Dreijer giver et mere konkret svar:

– I september vil jeg fortsætte arbejdet med Houwaida Hedfi. Jeg skal mixe og producere hendes næste album. Hun er en stor komponist og spiller alle slags slagtøjsinstrumenter. Det er meget bevægende musik. Vi spillede for nylig en koncert sammen på Clandestino Festival (i Göteborg i juni, red.).

The Knife blev dannet i 1999 og debuterede med et selvbetitlet album i 2001. De har siden udgivet albummene "Deep Cuts" (2003), "Silent Shout" (2006) og "Shaking the Habitual" (2013) samt filmsoundtracket "Hannah med H" (2003) og "Tomorrow, in a Year" (2010) med Mt. Sims og Planningtorock. Sidstnævnte var lydsporet til performanceforestillingen "I Morgen Om Et År" af danske Hotel Pro Forma.

The Knifes mest kendte sang er "Heartbeats" fra albummet "Deep Cuts", en sang, som blev berømt via en coverversion af José Gonzalez, der blev bragt i en reklame for Sony Bravia-tv i 2005.

The Knife har blandt andet gjort sig bemærket med særegne koncerter, som har haft mere karakter af teaterforestillinger end koncerter, og hvor gruppens medlemmer ofte har optrådt mere eller mindre skjult. De har sjældent givet interviews eller vist deres ansigter i offentligheden, men ofte optrådt med masker på officielle fotos.

I marts modtog albummet "Shaking the Habitual" Nordic Music Prize.

The Knife besøgte sidste år Vega og NorthSide på deres "Shaking the Habitual"-turné. Dengang delte det spektakulære show med masser af dans, heftigt lysshow og åbenlys brug af playback vandene hos både anmeldere og publikummer – GAFFAs ene anmelder gav Vega-koncerten fem stjerner, en anden GAFFA-anmelder tildelte NorthSide-koncerten to stjerner, og publikum var lige så uenige og debatterede heftigt med hinanden og GAFFAs anmeldere. Alle kunne dog enes om, at koncerterne var noget ganske særligt. Læs dommene og diskussionerne ved at klikke på linkene tidligere i dette afsnit. Gruppen fortæller i øvrigt, at de har arbejdet videre på showet siden sidste år, så der bliver altså ikke tale om en ren gentagelse.

Se musikvideoen til The Knife "A Tooth for an Eye" fra albummet "Shaking the Habitual":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA