x

David Bowie fylder 60 år

David Bowie fylder 60 år

I dag fylder David Bowie, en af rockens helt store stilskabere, 60 år. Og hvem er det så lige, Bowie er?

David Bowie er engelsk sanger, sangskriver, multiinstrumentalist, skuespiller med mere. Han blev født 8. januar 1947 i London og er i dag bredt respekteret som en af rockmusikkens helt store sangskrivere og stilskabere. Især hans produktion i perioden 1969-1977 er almindeligt anerkendt som en ubrudt række af milepæle i rockhistorien.

Mange anmeldere finder, at Bowie produktion tabte terræn op gennem firserne, hvor Bowie anlagde en mere midtsøgende musikalsk kurs, der dog gav ham et af hans største hits, "Let's Dance". Op gennem halvfemserne og det nye årtusinde synes Bowie dog at være kommet delvis igen, om end de fleste ikke finder ham så banebrydende som i 70'erne.

Bowie er også kendt som en produktiv, nysgerrig og intellektuelt orienteret kunstner, der gennem hele sin karriere har arbejdet meget sammen med andre kunstnere, har kastet sig over film- og teaterarbejde og som en af de første rockkunstnere anvendte internettet som en del af sit kunstneriske virke.

I forbindelse med Bowies fødselsdag har den danske musikjournalist Jan Poulsen netop udsendt bogen ”David Bowie – Station Til Station”, den første danske biografi om Bowie. DR2 har tirsdag aften den 9. januar tematirsdag om Bowie med start kl. 20.30.

Læs det store Bowie-portræt på GAFFAPedia

David Bowies hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA