x

Scandinavia Reggae Festival er tilbage næste weekend

Scandinavia Reggae Festival er tilbage næste weekend

Sidste år løb Scandinavia Reggae Festival af stablen på Refshaleøen for første gang. Festivalen vender tilbage igen i år den 29. og 30. august med et program af skandinavisk og international reggae. GAFFA har talt med arrangørerne, Olof og Alexander, bag festivalen og det upcoming stjerneskud, Dean Thompson (billedet), som optræder til årets spektakel som en del af Donkey Sound med Pharfar, Wafande, Kaka og Fresh-I.

Hvad er grundtanken i festivalen?

– Vi har i de senere år set, hvordan reggae- og dancehallscenen er blomstret op i de skandinaviske lande. Derfor er grundtanken med festivalen, at publikum får lov at opleve reggae fra de skandinaviske lande og eksponeres for ny kvalitets-reggae.

Hvordan gik det sidste år?

– Vi havde 5000 besøgende og et program med artister fra mere end 20 forskellige lande. Halvdelen af de besøgende kom fra Danmark, resten kom rejsende til København.

Hvordan ser det ud med i år?

– Vi har lært en masse af sidste år og har en række nye tiltag såsom nyt campingområde, en større Sound Stage, en rigtig "Carib Bar" og en hel del eksklusive bookinger. I år er vi særlig stolte af Bikstok Røgsystem, Alphy Blondy, Tanya Stephens og Chronixx.

 

Ind med modermælken

En af de optrædende på festivalen er Dean Thompson. Han har udgivet singlen Når Du Ser På Mig. Han er i sommermånederne med Donkey Sound rundt på festivalerne. Han fortæller GAFFA, at begge forældre er reggaemusikere, og hans far er sågar fra Jamaica. Som Thompson selv udtrykker det: "Mit forhold til reggaemusik er meget nært og kommet ind med modermælken."

Hvad synes du om den danske reggaescene?

– Genren er i mine øjne kommet for at blive. Et godt nummer dør aldrig. Genren er banebrydende i mange andre lande verden omkring. I England er den stor. Det var kun på tide, at denne enestående musik tog rigtigt fat i Danmark. Og jeg takker!  

Hvad kan publikum forvente af Donkey Sounds koncert?

– Der kan altid forventes den fest på scenen, som vi selv ønsker på dansegulvet, og et show der er nøje planlagt og struktureret, men hvor der samtidigt er plads til at lade talentet improvisere og nå stærkt og autentisk ud til publikum.

Læs mere på festivalens hjemmeside

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA