x

Vandt du Sandi Thom?

Vandt du Sandi Thom?

20. januar giver den 25-årige skotske pop/folk-singer-songwriter Sandi Thom koncert i Vega i København. Og du kunne vinde billetter, cd og også komme til at møde Sandi Thom, og tage et par venner med. Men du skulle synge, rappe og/eller spille for sagen – og filme det! Mere om det nedenfor, men først lidt mere om Sandi Thom:

Måske har du allerede hørt den meget omtalte Sandi Thom-historie. Ellers får du den lige meget kort fortalt: Sidste år fik Thom, på et tidspunkt hvor hun havde kontrakt med et ganske lille selskab, havde udsendt én single og var stort set ukendt, nemlig den idé at afholde i alt 21 koncerter hjemme i sin kælder og transmittere dem som webcast via web-udbyderen Streaming Tank. Idéen fik hun, fordi hendes bil var brudt sammen, og hun derfor ikke så let kunne komme ud at spille.

Koncerterne fandt sted i februar og marts 2006, og rygtet om Sandi Thoms talenter spredte sig med lynets hast på nettet, i medierne og via mund-til-mund-metoden, så det endte med, at webcasts’ene fik over 200.000 besøgende. Rygtet nåede også til det multinationale pladeselskab Sony BMG, der straks skrev kontrakt med den unge artist, der hurtigt fik genudgivet sin debutsingle ”I Wish I Was A Punk Rocker (With Flowers In My Hair)” (som var blevet udgivet tidligere, uden den store succes) og debutalbummet ”Smile ... It Confuses People”. Og begge dele blev kæmpehits i England, hvor både single og album gik nummer 1 på hitlisten, og succesen har nu spredt sig til langt uden for Englands grænser. Voila!

Konkurrenceregler
Nu kommer Sandi Thom som sagt så til Danmark for at give en offentlig koncert over jordens overflade, nemlig på Vega i København den 20. januar. Og i den forbindelse kunne du vinde ikke bare billetter til koncerten – du kunne også komme ind og møde Sandi Thom backstage. Men det krævede, at du arbejdede lidt for sagen og var i besiddelse af et videokamera (mobilvideokameraer måtte også bruges), et vist musikalsk talent og gerne et instrument. Du skulle nemlig – helt i Sandi Thoms ånd – synge eller rappe en sang, gerne akkompagneret på et instrument (du måtte gerne bruge nogle venner til formålet). Sangen kunne både være én, du selv har skrevet, og det kunne også være et covernummer – af Sandi Thom eller en hvilken som helst anden kunstner. Sangen skulle du optage på video, som du så oploadede på video-tjenesten YouTube.com. Herefter skulle du sende et link til videoen til [email protected] – og så ville GAFFAs hårde, men retfærdige redaktion kåre en vinder ud af de indsendte bidrag.

Som sagt har GAFFA-redaktionen kåret en vinder, som får lov til at tage hele tre venner med til koncerten og møde Sandi Thom, og naturligvis også vinder Sandi Thoms album ”Smile ... It Confuses People”. Vi har også en andenpræmie, der består af to billetter til koncerten og Sandi Thoms album, og endelig har vi 10 trøstpræmier i form af Sandi Thoms album.

Nedenfor kan du se, hvordan Sandi Thom gjorde – klik på de enkelte sangtitler. Og allernederst kan du se de indkomne bidrag i konkurrencen.
Der kom ikke så forfærdelig mange bidrag, men til gengæld er de, der kom, gode. GAFFA har hårdt og brutalt afsagt dommen:
1. præmien:
Theresa Ib, Odense C med sin egen sang "Radio"

2. præmien:
Rhona Reid, København N, med sin egen sang "Dim Light"

3. præmier:
Ann Rørbæk Damgaard, Hobro, med sin fortolking af Sandi Thoms "I Wish I Was A Punk Rocker"

Mattias Lysgaard Jørgensen, Kvistgård, med sin fortolking af Sandi Thoms "I Wish I Was A Punk rocker"

Danni Tofte Jørgensen, Hvidovre, med sin fortolkning af Johnny Cashs "Delia's Gone"

Simon Ruben Hansen, Albertslund, med sin fortolkning af Drengene Fra Angoras "Den Forfærdelige Musefælde" og "Det' Swing, Det' Jazz, Og Det' Boggie".

Som vi skrev, trak det ikke nødvendigvis op at fremføre sin egen sang, men de to originalsange var overraskende gode. Mange tak for interessen!

YouTube.com

Sandi Thoms hjemmeside

When Horsepower Meant What It Said (webcast)

I Wish I Was A Punk Rocker (With Flowers In My Hair) (webcast)

Lonely Girl (webcast)

Little Remedy (webcast)

Castles (webcast)

Ann Rørbæk Damgaards bidrag (3. præmie)

Theresa Ibs bidrag (1. præmie)

Rhona Reids bidrag (2. præmie)

Mattias Lysgaards bidrag (3. præmie)

Danni Tofte Hansens bidrag (3. præmie)

Simon Ruben Hansens bidrag (3. præmie)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA