Nyhed

Kaka: Det vil jeg høre på Scandinavia Reggae Festival

Vi har fanget den ep-aktuelle reggaevokalist, der kan opleves på næste weekends reggaefestival

Kaka er en ekstremt travl herre for tiden. Hele sommeren har han turneret enten sammen med vennerne i Donkey Sound eller på egen hånd. Fredag udkom hans nye ep Eftervirkning, og GAFFA fangede ham i bussen ved middagstid, hvor han var på vej til Aarhus for at give releasekoncert. Efter Aarhus gik turen til Odense og sidst på aftenen blev udgivelsen fejret på Donkey Club i København. Men det hårde program til trods lød Kaka både frisk og klar i telefonen, da Gaffa ringede ham om til en lille snak om hans nye ep, samarbejdet med Donkey Sound, Scandinavia Reggae Festival på Refshaleøen 29.-30. august og fremtiden.

Musik som medicin

– Lige nu er jeg bare så glad for den modtagelse min ep har fået. Skønt at vågne op her til morgen og se den allerede ligger nummer et på iTunes, fortæller Kaka og fortsætter: – Egentlig har de fleste af numrene været klar i længere tid, og "Bigg Kaka" blev oprindeligt skrevet tilbage i 2011. "Eftervirkning" handler for mig om at tage ansvar for sine handlinger og turde sige sin mening. Altså turde sige tingene, sådan som jeg ser dem. Nogle forældre bliver stødt over min løftede fuckfinger på nummeret "Småproblemer", men jeg skriver altså ikke til deres børn og skal ikke stå til ansvar for dem. Når jeg skriver mine numre, så skriver jeg til mig selv – ikke for andre. På den måde bruger jeg musikken til at komme videre, og det er den bedste medicin.


– Jeg synes, der i dansk musik er for meget ligegyldighed. Folk dør i Gaza, fortæller Kaka og fortsætter: – Derfor er jeg også inspireret af en stand-upper som Anders Mattesen. Han tør sige tingene, som de er. Vi bruger kun op til 20 procent af vores hjernekapacitet, men det har jo aldrig været forbudt at tænke sig om.

Mange havde forventet at Kaka denne gang ville udgive et helt album, men sådan blev det ikke.

– Det var sådan set også meningen, men da jeg kunne se, at der ville gå længere tid, inden det kunne blive udgivet, valgte jeg i stedet at udsende ep'en. Donkey Sound (red. Pharfar og Fresh-I) og jeg ville gøre tingene færdige, og derfor blev den udsendt nu. Samtidig markerer den også en afslutning på standarderne. Mit næste projekt, der bliver et album, kommer til at tage en anden drejning. Det bliver stadig dansksproget, men musikalsk vil jeg gerne prøve noget andet. Jeg er meget optaget af 1990'ernes hiphop- og dancehall-sound, så det bliver også på den måde en variation og et brud med det jeg hidtil har lavet, fortæller Kaka, der samtidig løfter sløret for, at det nye album formentlig udsendes engang til foråret.


– Som du ved, begyndte jeg som 13-14 årig. Jeg har i dag ti års erfaring indenfor musikbranchen, så jeg vil gerne prøve noget andet. Jeg føler selv, jeg er nået til et sted i mit liv, hvor folk ved hvem jeg er og det giver en slags frihed - "Free Of Mind", du ved.

Fed reggaefest

I næste weekend er der Scandinavia Reggae Festival på Refshaleøen i København, og Kaka skal optræde lørdag aften som en del af Donkey Sound.


– Jeg glæder mig vildt meget, og det er fedt, at reggae er blevet så stort i Danmark, fortæller en begejstret Kaka. – Jeg regner med at give 3-4 numre fra min nye ep og ellers bare nyde reggaefesten. Det bliver et fedt show med masser af energi, ligesom det var i Øksnehallen (red. Copenhagen Dancehall Festival). I dag kan jeg blot koncentrere mig om at levere og ikke promovere. Selv glæder jeg mig meget til at høre Popcaan og tror, der venter os en total oplevelse, selvom jeg har hørt, at han vist ikke er særlig "nice".

Højer Øye bliver også fed. Han kommer med en sjælden ægthed. Ellers glæder jeg mig bare til at være i nuet og nyde de dejlige vibes, der er til en reggaefestival. Her er der ikke så meget "kæft, trit og retning", men en mere hyggelig vibe, som man ikke finder til andre musikfestivaler. Det minder mig om de mange små reggaearrangementer, der engang var i København omkring 1. maj arrangementerne i Fælledparken. Vi ses til Scandinavia Reggae Festival, slutter Kaka-interviewet af et lille stykke nærmere Aarhus.

Se Popcaan med "Everything Nice" og Højer Øye med "Brænd System": 

ANNONCE