x

The Sandmen med nyt dansk materiale

The Sandmen med nyt dansk materiale

The Sandmen, som man nu kunne fristes til at kalde Sandmændene eller måske Ole Lukøjerne, har leveret nogle af Danmarkshistoriens allerstørste engelsksprogede rockhits. De omlægger til trods for ovenstående nu stilen for at opnå et mere ægte udtryk. Du kan høre et kort preview af bandets førstesingle "Udkantsdreng", der udkommer på mandag, på deres Facebook-side ved at klikke på linket her forneden.

Forsanger Allan Vegenfeldt vil på det nye album synge på dansk, og bandet forklarer beslutningen således:  

"Vi har de sidste mange år arbejdet mod et mere ægte, ind til benet udtryk, på "White Trash Red Front" og "Shine", og danske tekster er for os det næste naturlige skridt."

The Sandmen har eksisteret i 25 år og har siden debutalbummet "Western Blood" fra 1988, turneret intenst både herhjemme og i det store udland. Bandet har med numre som "5 Minutes After Loneliness", "Dont Let Me Down" og adskillige store album været yderst indflydelsesrige på det danske rockmiljø.

Kombineret med det faktum, at de i forsanger Allan Vegenfeldt har en af Danmarks bedste rocksangere, spiller de til stadighed ofte for fulde huse. Bandet har altid haft et meget aktivt virke på både udgivelsesfront og livefront – kun afbrudt af brud fra 1995 til 2003 og igen fra 2009-2012.

På trods af brud kommer dansker-rockerne altid tilbage og med rygsækken fyldt af hits fra de sidste 25 år. GAFFA's anmelder Morten Ebert Larsen kvitterede med fem stjerner, da The Sandmen sidste år gæstede VoxHall i Aarhus. Han gav bandet følgende ord med på vejen: "Der er bands, som aldrig dør. Lige meget hvor mange gange de så har lukket døren, kommer de altid tilbage. The Sandmen er et af de bands." Igen lukker The Sandmen en dør og åbner en ny – døren til den dansksprogede musikbranche. Et af de mest rodfæstede danske rockbands er altså ikke bange for at forny sig, hvilket viser både lyst og sult på et nyt og anderledes kapitel i The Sandmens selvbiografi.

Hvorvidt sandmændene vil optræde med "Fem Minutter Efter Ensomhed" og "Ik' Skuf' Mig" eller bevare deres engelsksprogede kæmpe hits, når de turnérer, vil tiden vise. The Sandmen er klar til et nyt eventyr, spørgsmålet er bare om fans og publikum vil med på rejsen.

The Sandmen' nye album, som får titlen "Den Bedste Dag", har release den 29. september, og bandet tager herefter på stor Danmarksturné.

Vurder selv om det nye dansksprogede udtryk kan "Shine" i previewen på den nye single "Udkantsdreng".

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA