x

Neil Young vil skilles

Neil Young vil skilles

Neil Young vil skilles efter 36 års ægteskab med Pegi Young. Det rygtes, at skilsmissepapirerne blev indleveret den 29. juli i år. Afgørelsen for en skilsmisse vil falde omkring den 12. december – det skriver sitet RollingStone.com i dag. Neil Young har ingen kommentar i forbindelse med den dårlige nyhed.

Parrets første møde var nær Neil Youngs farm i Californien på en restaurant, hvor Pegi Young langede kolde øl over disken i jobbet som servitrice. Den unge Neil Young fik øjnene op for hende og lavede sangen "Unkown Legend" i 1992. Han udtrykte sig med ordene: "I used to order just to watch her float across the floor".

Deres kærlighedsliv har skabt inspiration til hele Neil Youngs musikalske karriere, hvor de også har arbejdet sammen blandt andet med Pegi Young som korsangerinde. Samtidig har Pegi Young udgivet tre soloalbums siden 2007, hvor Neil Young har spillet med på guitar. Om deres samarbejde vil fortsætte i musikken er uvist.

Neil Young blev kendt for sin tid i folkrockbandet fra 1960érne Buffalo Springfield, men indledte solokarriere i 1969 med albummet "Neil Young". Han kan skrive musikalske genrer som rock, folkrock og countryrock på CV'et. Derudover har han talent for at spille på adskillige instrumenter, ikke mindst guitar. Han har besøgt Roskilde Festival fire gange og var senest i Danmark i år 30. juli, hvor skilsmissepapirerne netop var afleveret. Espen Strunk fra GAFFA var med i Forum, København til koncerten og udviste begejstring for koncerten. Han kvitterede med fem stjerner i anmeldelsen.

Ægteskabet har varet siden 1974, og sammen har de fået to børn. Om det bliver en jul med hele familien samlet vides ikke før efter den 12. december, hvor afgørelsen for skilsmissen falder. 

Du kan høre nummeret "Don't Let It Bring You Down", som muligvis vil være en sætning, musikeren kan holde sig oppe med:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA