Nyhed

Årets Musikfoto 2006 er fundet

Det unge talent Mads Lending vinder prisen for et skud af rapduoen Troo.L.S & Orgi-E

Det store branche-opslagsværk Dansk Musik Årbog 2007 er netop udkommet her på årets første hverdag. Og vanen tro prydes forsiden af Årets Musikfoto 2006, kåret af Dansk Musik Årbogs redaktør Nils Harbo og en stribe eksperter inden for foto og grafik.

Vinderen blev den 20-årige Mads Lending fra Gentofte, der vinder den ærefulde pris samt 5000 kroner for et skud af rapduoen Troo.L.S & Orgi-E, fanget live på Gimle i Roskilde.

82 professionelle fotografer havde tilmeldt sig årets konkurrence, og der var i alt 598 musikbilleder til bedømmelse. Konkurrencen afholdes med hjælp fra Pressefotografforbundet i Danmark, og niveauet er ifølge dommerkomitéen højnet betydeligt i forhold til tidligere.


Formand for dommerkomiteen Nils Harbo udtaler i en pressemeddelelse om vinderbilledet: ”Billedet udstråler kaos og energi, i overensstemmelse med musikernes udfoldelse på billedet. Og det tåler nærmere beskuelse, er interessant at tale med andre om og kan bære at blive set mange gange. For mange vinder billedet måske også ved nærmere gensyn.”

Billederne var indsendt anonymt, men hele tre billeder af Mads Lending var med i den endelige finale, hvor ti fotos blev bedømt. Nils Harbo siger i den forbindelse: ”Det fortæller lidt om Lendings format, at hele tre billeder kan nå så langt. Og viser at han med vinderbilledet ikke blot er ”faldet med kameraet” i et unikt øjeblik, men er en seriøs og søgende fotograf, der vil fortælle en anderledes historie.”

Mads Lending er som sagt 20 år, bor i Gentofte og har kun fotograferet i 3 år. Han fortæller i Dansk Musik Årbogs pressemeddelelse: ”Mine favoritbilleder er billeder, der fortæller historier, i stedet for kun at vise situationer. Billeder, som man ikke bliver færdig med at afkode på få sekunder. Så at jeg vandt prisen er – udover at være fantastisk i sig selv – også et lækkert klap på skulderen, der fortæller, at jeg med min nye billedstil faktisk får underholdt andre end mig selv.”


Dommerkomitéen bestod i øvrigt af følgende personer: Jasper Carlberg (fotograf), Steen Tronsgaard (fotograf), Tine Ålsbøl (redaktionschef, Scanpix), Martin E. Frederiksen (grafiker, Par No. 1) og formand Nils Harbo (redaktør, Dansk Musik Årbog).

Blandt de tidligere vindere af Årets Musikfoto kan i øvrigt nævnes GAFFAs faste koncertfotografer Martin Dam Kristensen og Morten Thun. Begge de nævnte samt GAFFAs Morten Rygaard og Jacob Dinesen var dog blandt de konkurrencedeltagere, der gjorde et så positivt indtryk på dommerkomitéen, at deres bidrag kan ses på Dansk Musik Årbogs hjemmeside musikinfo.dk


Mads Lendings hjemmeside

Se en stribe af de øvrige bedst placerede fotos

ANNONCE