x

Videopremiere: Jonas går til verdens ende

Videopremiere: Jonas går til verdens ende

Jonas Rendbo foretrækker at blive kaldt Jonas. Bare Jonas. Han er for første gang i fem år klar med nyt materiale, og denne gang er det på dansk. Du kan eksklusivt se musikvideoen til førstesinglen, "Når Verden Ender", her forneden.

Jonas beskriver selv sin nye lyd som "mere melankolsk og dyster, mere programmeret og elektronisk, mere r&b." Han fortæller:

"Jeg mistede troen og kærligheden til r&b for mange år siden. Noget, jeg ellers har dyrket, siden Teddy Riley opfandt new jack swing, og genren moderne r&b opstod. 90'er r&b blev indholdsløs og kedelig - og døde så. Nu er vi midt i en ny bølge af r&b, hvor en masse unge spændende kunstnere rykker grænserne for, hvad genren kan. Der er nu plads til at være sårbar, poetisk, melankolsk og mange andre ting. En ny dybde. Og musikalsk er der også meget højere til loftet. Det har inspireret mig. Det har givet mig blod på tanden og har fået mig til at forelske mig i r&b på ny."

Jonas debuterede i 2001 med bandet Jonz. Siden udgav han de to engelsksprogede albums "Sweet Dreams Guranteed" (2005) og "W.A.I.T.T." (2009). Begge albums blev godt modtaget og åbnede muligheden for af at rejse ud i verden - blandt andet Afrika, USA og Europa - og dele scene med blandt andet John Legend, Bilal, Macy Gray og Joss Stone. Han har derudover også arbejdet tæt sammen med andre kunstnere - som sangskriver, producer, guitarist, kor og/eller vokalist, for folk som Ukendt Kunstner, Ankerstjerne, Rasmus Seebach, Outlandish, Nexus, Aura, Burhan G, Xander, Omar, Jojo Abot, Wafande og mange andre. Han er også en del af hiphop-gruppen Sweatshop.

Med på det nye udspil medvirker blandt andet Jens Ole McCoy (Ukendt Kunstner), Tais (Hukaos), Lord Siva og flere fra den danske musikalske legeplads. "Når Verden Ender" er produceret i samarbejde med Tais (Hukaos).

Du kan se "Når Verden Ender" her:  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA