x

GAFFA-anmelder tilfreds med ny Bowie-bog

GAFFA-anmelder tilfreds med ny Bowie-bog

Den mangeårige musikjournalist Jan Poulsen har netop udgivet den første danske David Bowie-biografi ”David Bowie. Station Til Station.”, i forbindelse med Bowies 60-års fødselsdag 8. januar. Og bogen er blevet positivt anmeldt af GAFFAs anmelder og Bowie-ekspert, Jan Opstrup Poulsen – der altså ikke er den samme person som Jan Poulsen, hvilket visse folk gennem tiden har troet.

Og Jan Opstrup Poulsen er ganske positiv over for bogen. Han skriver blandt andet: ”Vi får alle professionelle detaljer nøje dokumenteret i bogen, der gerne dvæler ved samtlige samarbejdspartnere i karrieren. Det er en stor mundfuld at fortælle Bowie A-Z, men som biografiskriver slipper Jan Poulsen fint fra denne opgave, da intet tilsyneladende er glemt eller overset. Bogen giver også en grundig gennemgang af Bowies første år, hvor han udgav op imod 10 singler, før der blev lagt videre mærke til ham.”

Opstrup Poulsen har dog enkelte indvendinger. Blandt andet bemærker han: ”Hvad der egentlig rører sig derinde bag facaden og hjemme i privaten, er Bowies eget territorium, og bogen bringer os ikke tættere på privatperson Bowie.” Og den strengt kronologiske fremstilling finder Opstrup Poulsen også en kende tør i længden, ligesom han mener, at det selvstændige kapitel om Bowies forhold til Danmark er ”rent overkill og burde være skrevet ind i resten af historien.

Læs hele anmeldelsen

Køb bogen i GAFFA Shop


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA