x

Gammel mand driller Seebach på hitlisten?

Gammel mand driller Seebach på hitlisten?

Ugen er ved at rinde ud, og det er i dag fredag og dermed dagen for offentliggørelsen af de danske hitlister. Igen i denne uge ser vi nærmere på toppen og ugens nyheder.

I sidste uge indtog Rasmus Seebach hitlistens førsteplads med albummet "Ingen Kan Love Dig I Morgen". Seebach har nu siddet på tronen i 16 uger sammenlagt. Det ser dog ud til, at den aldrende guitarist og sanger Eric Clapton ikke har tænkt sig at slippe sit greb i den danske kunstner. Han har med næb og klør indtaget førstepladsen i denne uge med albummet "The Breeze. Eric Clapton & Friends" – hvor blandt andre Tom Petty, Mark Knopfler, John Mayer, Willie Nelson og Alvin Lee bidrager med guitar og sang.

Slowhand har altså generobret den prestigefyldte førsteplads. Albummet er en hyldest til en anden mesterguitarist, J. J. Cale, der døde sidste år, og indeholder fortolkninger af hans sange.

Den helt store overraskelse er dog, at rocksangeren Mike Tramp med sit nye album "Museum" har indtaget tredjepladsen. Dette betyder, at den langhårede, altid smilende dansker har møvet sine spidse albuer ind foran navne som Ed Sheeran og Coldplay, som i skrivende stund indtager listens fjerde og femteplads. Ed Sheeran på fjerdepladsen med albummet "X" og Coldplay med "Ghost Stories". Den danske krøltop Marie Key er kænguru-sprunget fem pladser fra en tolvte- til en syvendeplads med albummet "De Her Dage". Dette spring har bevirket, at en anden krøltop ved navn Cristopher er gledet ned på en ottendeplads med albummet "Told You So".

På streamlisten er der kun sket få ændringer. Nemlig at Lukas Graham med "Mama Said" er røget fra en andenplads og ned på en tredjeplads. Lilly Wood & The Prick and Robin Schultz med "Prayer In C" har sneget sig inden om førnævnte og ånder nu førstepladsen i nakken. Førstepladsen sidder Magic stadig på med "Rude".

På tracklisten har sidste uges sjetteplads indtaget førstepladsen. Her er der tale om Meghan Trainor med "All About That Bass". En anden stor overraskelse er, at Djämes Braun med den spritnye single "Fugle" har erobret andenplads.       


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA