x

The William Blakes udgiver nyt – se nærgående video

The William Blakes udgiver nyt – se nærgående video

"Give It a Try" er titlen på den nye single fra The William Blakes, som er tilgængelig i dag, en forløber for gruppens kommende album "Purple Ball", der udkommer den 6. oktober. Du kan nedenfor se videoen til "Give it a Try", som er skudt udelukkende med de små, actionegnede GoPro-kameraer i de tidlige morgentimer på Amager Fælled. Videoen kommer derfor i bogstaveligste forstand tæt på bandmedlemmerne, men tager også flere flyveture op over dem.

– "Give it a Try" er en sang til alle dem, der bliver slået ud af historierne i nyhederne, af det uoverskuelige i verdenssituationen, i de dystre fremtidsudsigter. Det er en sang til vores generation. Om at prøve alligevel. Om at løfte blikket og se på hinanden. Om at turde tro, bare i det små, på alt det gode, forklarer forsanger og guitarist Kristian Leth.

Bandet udsendte deres debutalbum i 2008 og har siden da haft et motto: "Ingen Frygt", som de udlever i deres musik.

Kristian Leth fortæller om gruppens motto:

– Man skal turde lave noget lort. Sker det så, at det virkelig bliver noget lort, må man prøve igen og lave noget nyt.

Når man arbejder med musik, er der i dag rig mulighed for at tilpasse og sætte musik sammen på adskillige måder, så lyden bliver helt fejlfri. Det ved især medlemmerne Fridolin og Frederik, som har produceret for flere danske og udenlandske musikartister. Men når der laves indspilninger i bandet, er forholdene anderledes. 

- Bandet er vores frirum, hvor vi kan forfølge vores drømme og vildeste idéer, fortæller Kristian Leth.

Deres filosofi, "Ingen Frygt", er blevet afprøvet på det kommende album, som blandt andet, ligesom de flere af gruppens tidligere udspil, er indspillet i et hus oppe i de svenske skove. I 2010 udkom bandets tredje album "The Way Of The Warrior", hvis første single "Caves And Light" var P3's Uundgåelige i udgivelsesugen. Året efter udkom deres fjerde album, som ligeledes blev "Uundgåelig" i form af singlen "The Light (Plain to Spain)".

I 2011 blev succesen for bandet kun større. De fik tildelt den majestætiske pris, Kronprinsparrets Stjerndryspris, blev Årets Gruppe og fik prisen for Årets Rockalbum ved Danish Music Awards. Det var med deres fjerde album, "Music Wants To Be Free". GAFFA gav albummet fire stjerner og kaldte det "Vildtvoksende og vellykket firer fra The William Blakes".

The William Blakes har aldrig defineret én fast genre i forhold til deres musik. Nogen vil mene, at de er et indieband, men med deres legende tilgang i studiet er der ingen grænser for, hvad der kreeres. Det vil man opleve, når man hører det nye album "Purple Ball".

– Det er fundamentalt for os, at begrebet smag ikke spiller en rolle. Vi har for eksempel altid elsket funk, men har ikke rigtig spillet det. Nu er funken kommet ind i vores musik, og det er vildt at høre, hvor funky Frederik og Fridolin er på bas og trommer, siger Kristian Leth.

Du kan "Give It A Try" og trykke på videoen nedenunder og bedømme, hvad du synes om den nyeste single og video:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA