x

Hør ny sang med Nick Cave

Hør ny sang med Nick Cave

Nick Cave har offentliggjort en ny sang og en ny liveoptagelse. Den nye sang hedder "Give Us A Kiss", og liveoptagelsen er af nummeret "Jubilee Street" fra Caves seneste album, det meget roste "Push the Sky Away" fra 2013. Begge sange kan høres nederst på siden. De kan også købes som download nu og udkommer på 10 tommer vinyl i begrænset oplag den 10. november.

Sangene stammer fra Iain Forsyth og Jane Pollards kommende drama-dokumentariske film om Cave, "20.000 Days On Earth".

"20.000 Days On Earth" afbilder 24 timer af den australske sanger, sangskriver, forfatter og skuespiller Nick Caves daglige univers. Nick Cave hjalp til med at skrive manuskriptet, og filmen har fået stor anmelderros. Filmen fik premiere til "World Cinema Documentary Competition" til Sundance Film Festival i år, hvor den fik en glimrende modtagelse og vandt to priser. Filmen får premiere i de danske biografer den 2. oktober.

Nick Cave var sanger i bandet Birthday Party fra 1980-1983, hvorefter han flyttede til Europa, hvor han dannede sit nuværende band, Nick Cave And The Bad Seeds. Nick Caves musik er generelt præget af melankoli og en dyster stemning, hvor han trækker på både country, punkrock, postpunk og salmer. Caves udtryk varierer fra den aggressive og eksplosive udladning til den stille og inderlige ballade. Desuden har han medvirket i en række forskellige film og skrevet manuskriptet til den barske western "The Proposition", som foregår i Australien.

De britiske filmskabere Iain Forsyth og Jane Pollard beskriver deres forhold til sangen "Jubilee Street" således: "Jubilee Street masede sig vej ind i vores film. Vi havde planlagt at slutte filmen af med sangen "Push The Sky Away" og dens passende tekst om, at rock 'n' roll rammer helt inde i din sjæl. Men efter bandet spillede "Jubilee Street" i Sidney Opera House, havde vi ikke en chance. Kun fire sange inde transformerede Nick sig foran øjnene på os. Vores liv har ikke været det samme siden."

Hør Nick Cave og The Bad Seeds med numrene "Give Us A Kiss" og "Jubilee Street" herunder:     

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA