x

Her er weekendens bedste koncerter

Her er weekendens bedste koncerter

Sommeren er forbi nu, og den nærmest fløj af sted, som C.V. Jørgensen synger. Det betyder blandt andet, at koncerterne er ved at rykke inden døre, om end der stadig er visse udendørs arrangementer. Weekenden nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at du skal have vores ugentlige guide til weekendens mest spændende koncerter over hele landet. Som sædvanlig er der lidt for enhver smag, og til både fyldte og tomme pengepunge.

FREDAG

København

Kool & the Gang + Sister Sledge, Falconer Salen, klokken 19

To af de helt store navne fra 70'ernes disko-bølge, Kool & the Gang og Sister Sledge, giver koncert i Falconer Salen i København. Kool & The Gang blev dannet tilbage i 1964 som et jazzorkester og brød for alvor igennem ti år senere med de funky singler "Hollywood Swinging", "Higher Plane" og "Spirit of the Boogie", der alle toppede den amerikanske r&b-hitliste. Senere fik de store hits som "Celebration", "Joanna", "Cherish", der henholdsvis blev nummer 1, 2 og 2 på den amerikanske Billboard-hitliste. Gruppen har i dag solgt mere end 70 millioner album. 

Sister Sledge er kendt for de store hits sen-70'er/start-80'er "He's the Greatest Dancer", "We Are Family" og "Lost in Music", der alle var co-skrevet og -produceret af Nile Rodgers, der fik noget af et comeback sidste år på Daft Punks megahit "Get Lucky" – en sang, hvor inspirationen fra Rodgers' sen-70'er-lyd er tydelig.

Mittland, Amager Strand (fredag fra 17.30 og hele lørdag)

Den færøske festival er tilbage med masser af færøsk musik og kultur i form af navne som Týr, pop-punkbandet The Dreams, countrysangerne Hallur Joensen og Evi Tausen, singer-songwriteren Lena Anderssen og fingerpicking-guitaristen og sangeren Stanley Samuelsen. Der er også boder med færøske strikkevarer, færøsk øl og akvavit, og færøsk smørrebrød og fiskesuppe, ligesom der er fællessang og færøsk kødedans og mulighed for gensyn med gamle bekendte. Det færøske pladeselskab TUTL har desuden en bod med musik. 

Turboweekend, Tivoli, klokken 22 

Elektrorockerne er kendt for intense koncerter, der lever op til gruppens navn, og som har vundet dem en Danish Music Award, og de lover et par smagsprøver fra deres kommende album, der kommer i begyndelsen af næste år. Du kan også se et helt nyt video-interview med dem her.

Aarhus

The Rumour Said Fire + NovemberDecember, Train, 21.30

Efter en del stilhed omkring gruppen i knap et år er The Rumour Said Fire nu klar med nyt materiale for første gang siden 2012, der skal afprøves og præsenteres for offentligheden. Aarhus-gruppen NovemberDecember varmer op.

Ujazz, Atlas, hele dagen

Aarhus Festuge er i fuld gang, og igen i år er der Ujazz, fantasifuld og eksperimenterende musik i omegnen af jazz hele dagen på Atlas. De optrædende er blandt andre Jakob Bro & Thomas Knak, Yes Deer og Nordic Music Prize-vinderen Goran Kajfes og hans Subtropic Orchestra.

Odense

Karrusel, Odense Midtby

Den odenseanske festival fortsætter fredag og lørdag med blandt andre WhoMadeWho på Posten fredag og Karl William på Slageriet lørdag. Læs meget mere ved at følge ovenstående link.

Albertslund

Clara Sofie, Forbrændingen, klokken 21 (turnéstart)

Clara Sofie begynder sin livetur på Forbrændingen i Albertslund, og med sig på scenen har hun to unge musikere. Det drejer som om Johan Bjørn Jørgensen på guitar, keys og kor og Mathias Miang på trommer og cajun. Koncerten tager afsæt i det organiske og akustiske udtryk, men som aftenen skrider frem, kulminerer musikken i det lidt mere elektroniske univers. Clara Sofie selv spiller keyboards i flere af sangene, der fortrinsvis er fra det seneste album "Gennem Himlen", men numre som "Når tiden går baglæns", "Brænd mig helst" og "Husker du" er også på programmet denne aften. Som support har Clara Sofie den unge energiske Cisilia, som var ugens uundgåelige med "Ring den alarm" i forrige uge.

LØRDAG

Storkøbenhavn

Klumben & Raske Penge, Franka, Kvindebandet, Skurk, Oliver Lübbert med flere, pladsen ved Forbrændingen, Albertslund, klokken 12 og hele dagen (Klumben & Raske Penge går på 21.30)

Klumben og Raske Penge og deres band 80'erne Aarhus er blevet føjet til den gratis heldagskoncert Stort Brændbart ved Forbrændingen i Albertslund – det kan kun blive en fest.

Aarhus

VoxHall 15 års jubilæums fra klokken 16 og til midnat

Det hæderkronede Aarhus-spillested har nu nået den kriminelle og seksuelle lavalder. I den anledning er der gratis koncerter fra klokken 16 med fem navne, som leverer et musikalsk hurra for VoxHall, og som hver især repræsenterer de fem forskellige genrer, som tilsammen udgør VoxHalls musikalske profil: Jazz, urban, world, heavy og rock. De fem navne er Bangin' Bülows Nice Jazz Quartet, hukaos, Kurve, Illdisposed og PowerSolo.

Tegn på Trio featuring Broken Twin, Jesca Hoops og Nick Lowe, klokken 20

Et af sidste års musikalske højdepunkter i Aarhus Festuge var de tre Tegn på Trio-koncerter på Atlas, hvor den til lejligheden sammensatte trio Diego Schissi (flygel, Argentina), Tony Garnier (bas, USA) og Gustaf Ljunggren (guitar, saxofon med mere, Sverige) spillede intimkoncerter med en række meget forskellige solister. I år er Tegn på Trio tilbage samme sted med næsten samme besætning. Dog er Tony Garnier, der til daglig spiller med Bob Dylan, erstattet med canadiske David Piltch, som blandt andet har arbejdet med Solomon Burke, Joe Henry og k.d. lang. Tredje og sidste aften byder på solistfronten på danske Broken Twin, amerikanske Jesca Hoops og engelske Nick Lowe.

Rigtig god weekend!

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA