x

Så dårligt lyder Courtney Love live

Så dårligt lyder Courtney Love live

Den amerikanske sangerinde, guitarist og skuespillerinde Courtney Love, især kendt fra 90'er bandet Hole, spillede sit gamle hit "Celebrity Skin" til en koncert i New York 2010. I går lagde dj'en og radioproduceren J.M. Ladd en filmoptagelse op på YouTube, hvor Love ikke ligefrem når mange rene toner i sin optræden.

Love er nok mest berømt for at have været gift med Nirvana-sanger og guitarist Kurt Cobain, som begik selvmord i 1994 og bare blev 27 år. Du kan læse historien om Nirvana og forsangeren i denne nyhed fra i år, hvor det er 20 år siden, at Kurt Cobain efterlod Courtney Love og deres datter Frances Bean Cobain.

Nummeret i filmklippet er fra Holes tredje album, som ligeledes hedder "Celebrity Skin" og er fra 1998. På trods af at GAFFA gav albummet fem stjerner i sin tid, så er denne sceneoptræden, som J.M. Ladd har lagt op, langt fra til samme karakter. 

Hvordan filmklippet kom på YouTube, forklarer J.M. Ladd i teksten under klippet:

"Jeg blev hyret gennem spillestedet for at optage dette show, og derefter stod jeg tilbage med en harddisk og en faktura, som ingen var interesseret i. Fire år senere har jeg stadig filerne og havde ikke rigtig nogen idé om, hvad jeg skulle gøre med dem. Men jeg kan lide at dele. Så her står vi nu."

Han beskriver sin fortolkning af, hvad vi hører i klippet: "Hvad I hører, er blot Courtneys isolerede vokal- og guitar-mikrofoner, med den lyd, som det ikke kan undgås, der kommer ind fra de andre instrumenter."

Spørgsmålet er så, om det, vi hører er fup? Dertil siger ophavsmanden, at "filmklippet er ren fakta. Om du synes, hun er den værste, eller hun bare bliver mere "punk rock", er op til dig at beslutte."

Og lad de ord blive de sidste, så kan du selv vurdere ved at høre klippet nedenfor:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA