x

Justin Timberlake får biografdebut

Justin Timberlake får biografdebut

På fredag får Justin Timberlake sin debut på det store lærred, når filmen "Alpha Dog" endelig får amerikansk biografpremiere.

Timberlake har dog snuset lidt til skuespilleriet med en optræden i filmen "Edison Force", der gik direkte til video og nogle ting til tv, men dette er hans første seriøse rolle.

I "Alpha Dog" spiller Timberlake en forbryder, der er bedste ven med filmens hovedperson. Filmen er baseret på denne sande historie om pusheren Jesse James Hollywood, der i 2000 landede på FBIs liste over mest eftersøgte forbrydere efter at have kidnappet og myrdet broderen til en konkurrende pusher.

I filmen spilles karakteren bygget over Hollywood af Emile Hirsch ("The Girl Next Door"), og Timberlake spiller hans medskyldige, der nu sidder fængslet for mord.

Eftersom Hollywood først blev fanget i 2005, var produktionen godt i gang på daværende tidspunkt, hvilket har skabt nogle kontroverser og har udsat premieren af filmen. Den blev dog vist på Sundance-festivalen i 2006, men har siden da bare ligget på en hylde.

En af kontroverserne var, at den offentlige anklager havde medvirket som konsulent på filmen samtidig med at han arbejdede på sagen, og derfor havde videregivet fortrolige oplysninger om sagen.

Men nu har instruktør Nick Cassavetes altså fået grønt lys til at vise filmen i USA, og så må vi se, om anmelderne er lige så positive over for Timberlake, der er næsten ugenkendelig i filmen, som de var, da den blev vist på Sundance for et år siden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA