x

Sangkonkurrence vil videreføre Natasjas arv

Sangkonkurrence vil videreføre Natasjas arv

Fredag den 31. oktober i år ville Natasja være blevet 40 år. I den anledning arrangerer Youngblood Sound og Natasja-fonden "Natasja Memorial 2014", en spændende sangkonkurrence, hvor vinderen honoreres med 10.000 kr. Natasja var det største dancehall-talent herhjemme nogensinde, og selve idéen med sangkonkurrencen er netop at finde nye talenter i håb om, at det, som Natasja var med til at begynde, kan blive videreført. Både drenge og piger, kvinder og mænd opfordres derfor til at deltage, og selve kåringen finder sted den 31. oktober – altså på dagen for Natasjas 40 års fødselsdag – ved et storstilet arrangement i Den Grå Hal på Christiania.

Du kan tilmelde dig sangkonkurrencen ved at indsende en demo, der enten er reggae eller dancehall til [email protected]. Deadline er mandag den 29. september.

Sangen skal være original, hvilket vil sige du selv skal have skrevet den. Endvidere skal du være klar til at optræde ved Natasja Memorial koncerten i Den Grå Hal den 31. oktober, såfremt din sang vælges ud.

For yderligere information se Facebook-begivenheden

Fakta om Natasja

Natasja selv startede ud som kun 13-årig med at synge og dj'e på spillestedet BarBue i København, hvor reggaediskoteket Sky Juice spillede. Siden gjorde hun sig bemærket som medlem af pigegruppen No Name Requested. I 1998 faldt hun af sin hest under en uddannelse til professionel jockey, hvilket for en stund lagde en dæmper på hendes karriere, men Natasja kom stærkt tilbage i sommeren 2004 med singlerne Cover Me og Summercute.

I 2005 udsendte hun det engelsksprogede album Release, og samme år medvirkede hun på Bikstok Røgsystems nok største hit Cigar under navnet Lille T. Det internationale gennembrud kom i 2006, hvor Natasja vandt reggaekonkurrencen Irie FM Big Break Contest i Jamaica med sangen 45 Questions. For øvrigt som den første ikke-jamaicaner nogensinde. Præmien var en pladekontrakt, musikvideo, fotosession og et job til Reggae Sumfest festivalen, hvor blandt andre 50 Cent og Rihanna også optrådte.

Desværre omkom Natasja den 24. juni 2007 ved en uforståelig trafikulykke på Jamaica. Efter Natasjas død blev hendes sidste album I Danmark Er Jeg Født udgivet, og på det, der ville have været hendes 33-års fødselsdag, fik hun opkaldt gaden ved smedjen på Christiania efter sig: Natasjas Gade. Sidste udgav en række af Natasjas tidligere samarbejdspartnere albummet Gi' Os Christiania Tilbage – I Danmark Er Jeg Født Remixed.

Se musikvideoen til Gi' Mig Danmark Tilbage indspillet kort før Natasjas død:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA