x

Hør James Murphys tennismusik fra US Open - remixet

Hør James Murphys tennismusik fra US Open - remixet

Som vi skrev i sidste uge, har den tidligere LCD Soundsystem-hovedmand James Murphy efter gruppens opløsning fået mere tid til at udleve sine andre kreativiteter. Han har prøvet sig af med forskellige projekter og har senest forsøgt at lave den netop afviklede tennisturnering US Open – hvor Caroline Wozniaki endte i finalen, men blev slået af Serena Williams – om til musik. Musikken kunne høres, mens den blev skabt, på US Opens hjemmeside, hvor den stadig ligger, men nu har Murphy også remixet den, og hans resultater kan du høre nedenfor.

Murphy har navngivet sine kompositioner efter runde og matchnummer, uden at angive, hvem der har spillet de pågældende matches, så det må tenniselskere selv researche sig frem til.

Musikken er skabt af en til lejligheden fremstillet computeralgoritme – udviklet i samarbejde med IBM – og består af beats, elektroniske toner og blippende lyde, der godt kunne give associationer til flyvende tennisbolde og gamle computerspil. Om "Match 104" fortæller Murphy til Rolling Stone, at den begynder med, at de forskellige elektroniske instrumentgrupper fylder lige meget, fordi de to spillere var jævnbyrdige i begyndelsen af matchen, men de bliver mere skilt ud fra hinanden i sidste halvdel af nummeret, hvor den ene spiller fik overtaget. Om "Match 4" hedder det, at det var en kamp, hvor en ung spiller slog en top-seedet spiller, og derfor bevæger nummeret sig i en uforudsigelig retning, hvor beats'ene pludselig kommer ind, og musikken udvikler sig fra det forsigtige til det støjende.

Lyt til tre af numrene nedenfor og hør resten på Soundcloud.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA