x

Spillestedet The Rock i politisk stormvejr

Spillestedet The Rock i politisk stormvejr

Den nu aflyste koncert på spillestedet The Rock med jamaicanske Beenie Man har atter affødt reaktioner fra det homoseksuelle miljø i form af protester mod reggae-kunstneren og The Rock. Beenie Man har mødt lignende protester i USA og resten af Europa.

Protesterne, som begrundes med at Beenie Man har udtrykt kontroversielle holdninger imod homoseksuelle i sine sangtekster, er en gentagelse af reaktionen fra sommeren 2006, hvor den ligeledes kontroversielle dancehall-kunstner Buju Banton optrådte på The Rock.

Landsforeningen af Bøsser og Lesbiskes (LBL) åbne protester førte til, at den socialdemokratiske lokalpolitiker Lars Rasmussen i december trådte offentligt frem med forslaget om at suspendere det kommunale tilskud til The Rock. Men efter et forsoningsmøde mellem The Rock og Lars Rasmussen har politikeren nu valgt at støtte op omkring The Rocks ønske om dialog frem for censur.

I en pressemeddelelse fastslår The Rock, at spillestedet står fast på sin beslutning om ikke at udøve kunstercensur, samtidig med at de opfordrer til fredelig dialog med udgangspunkt i paragraffen om ytringsfrihed.

Koncerten med Beenie Man i november sidste år blev altså aflyst, men The Rock inviterer nu i stedet til en panel-diskussion med deltagelse af repræsentanter fra The Rock og samt Lars Rasmussen og andre interesserede.

Beenie Mans hjemmeside

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA