x

Lars H.U.G. klar med ”Ti Sekunders Stilhed”

Lars H.U.G. klar med ”Ti Sekunders Stilhed”

I dag udkommer singlen "Ti sekunders stilhed," der er forløberen for Lars H.U.G.'s første album i 11 år – og det første danske siden "Blidt Over Dig" fra 1992. Han udgav dog en enkelt dansksproget single "Sommersyner" tilbage i juli 2011. Ord og musik på det nye materiale udspringer fra selv samme kilde, som skabte albummene "Kysser himlen farvel" i 1987 og "Blidt over dig" i 1992:

"At man er ved at lave en trilogi, er tit noget, man finder ud af undervejs. Men da jeg mærkede behovet for at skrive nye sange på dansk, opdagede jeg, at de udsprang fra samme kilde. Jeg tog fat i nogle af de musikalske lovmæssigheder og traditioner, jeg selv formulerede dengang. Jeg var ved at forene de to albums. Fortætte dem og føre dem videre", fortæller Lars H.U.G. i en pressemeddelelse.

Lars H.U.G. er manden bag stilskabende albums med Kliché og han har tolket både Søren Ulrik Thomsen-digte og Melodi Grand Prix-slagere. Han har præsteret at udvide formsproget for dansksproget popmusik med hits som "Elsker dig for evigt" og "Natsværmer", der er en kendt og elsket del af den danske sangskat og har formået at holde gang i hjulene gennem hele karrieren.

Det kom senest til udtryk, da han optrådte ved dette års Northside Festival i Aarhus, til en yderst velbesøgt koncert. "Ti sekunders stilhed" var åbningsnummeret og Lars H.U.G. også luftede da også et par andre numre, som kommer på det fremtidige danske album med originalt materiale, hvor alt er skrevet af sangeren selv. GAFFAs Ole Rosenstand Svidt kvitterede med 5 ud af 6 stjerner for den præstation under overskriften "NorthSide-programmets alderspræsident var tilbage på toppen".

Om teksterne på det kommende album og især "Ti sekunders Stilhed" siger Lars H.U.G.: "Vi må påtage os vores skæbne. Vi må påtage os at være mennesker på godt og ondt. I det kaos af larm, vi befinder os i, i den velbjergede del af verden, begynder vores nærvær at sove. Vores empati falder i søvn. Der skal nogle store ting til for at få os ind i nuet. Og der kan en pause på ti sekunder lige vække en". 

Hør "Ti Sekunders Stilhed her, via Spotify og WiMP:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA