x

Sådan endte Lykke Li på nyt U2-album

Sådan endte Lykke Li på nyt U2-album

Den svenske sangerinde Lykke Li er med på U2's netop udgivne album "Songs of Innocence", og der er en helt specielt grund til hvorfor. Hun har forklaret baggrunden for samarbejdet til Rollingstone. 

Lykke Li medvirker på afslutningsnummeret "The Troubles", som ligesom resten af albummet i skrivende stund kan downloades gratis af en halv milliard mennesker på iTunes. Måden hvorpå samarbejdet kom i stand forløb lidt upersonligt. Lykke Li fik en sms-besked for halavandet år siden, hvori der stod: "Kunne du tænke dig at være med på U2's nye album?". Sms'en var fra producer Brian "Danger Mouse" Burton, som ikke lagde fingre imellem.  

Det vanvittige tilbud blev taget imod med et sikkert ja, og samarbejdet var undervejs. Lykke Li og hendes omgivelser har dog stadig ikke helt forstået, hvem det egentlig er, hun har samarbejdet med. Først var hun bange for, at nummeret hun var med på, ikke ville klare cuttet, og efter sangene er blevet offentliggjort, er hun stadig forbløffet Det vigtigste var at underrette hendes far efter offentliggørelsen: "Han vil ikke tro på det – det er sådan en sindssyg ting, at ens datter synger sammen med U2."  

Hun ved godt, det er et stort samarbejde, hun har begået: "Det er en kæmpe stor ting. De er nok et af de største bands i verden, og hvis Mary J. Blige kan gøre det, så kan jeg også."

U2 og i særdeleshed forsanger Bono er dog lige så glade for samarbejdet som omvendt, da de betragter Lykke Li som en sangerinde med en kæmpestor stemme.

Samarbejdet med et af verdens største rockbands opstod altså igennem noget så simpelt som en sms.

Hør Lykke Li med Bonos yndlingsnummer "Never Gonna Love Again" herunder: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA