x

Blaue Blume udgiver ny ep

Blaue Blume udgiver ny ep

I lørdags udgav stærkt roste Blaue Blume en række nye – eller rettere sagt gamle – numre, der kan streames eksklusivt på Spotify. Ep'en har fået titlen "15.01.12" og indeholder de fire numre "On New Years Eve", "Jealousy", "Helen" og "Within A Skull". GAFFA har fået en snak med forsanger Jonas Smith om de nye sange, og hvad der er sket siden sidst.

Hvad er der sket siden I udgav "Beau & Lorette"?

– Heldigvis ikke mere, end hvad vi har kunnet følge med til. Sangene har fået deres helt eget liv, og det er sjovt at se, hvordan de kommer ind på livet af nogen. At opleve folk til koncerter synge med på en melodi, der kommer fra mit hoved og et stykke tekst, der også står i min dagbog, er en forunderlig fornøjelse. Jeg føler lidt, at de skylder mig noget af sig selv. Det foregår jo meget privat envejskommunikation i en sang. På den anden side vælger jeg at tro, at de, der kan lide vores musik, utvivlsomt må minde lidt om os selv. På den måde føles publikum mindre fremmede, når vi står dér på scenen og tager tøjet af foran dem.  

Kan du komme med et par ord, der beskriver sangene?

– Da denne samling af sange var nogle af de første, vi lavede og indspillede, er det ved at være et stykke tid siden, jeg sidst forsøgte at analysere dem. Vi spiller dem nu, men med en hvis overbærenhed og ironisk distance, hvor de i sin tid syntes uoverkommelig alvorlige og umulige at formidle uden også at skulle knuse sit hjerte igen. Med tiden er de for os kommet til at tilhøre en nostalgi og har bevæget sig ud af kroppen og over i et hjørne for at tude for sig selv. Vi kan enten håne dem eller trøste dem alt efter humør den pågældende aften. Det oprindelige tiltænkte navn til ep'en var "Sweaten Me Tragedy" og har man den små-neurotiske titel in mente, når man hører sangene, skulle jeg mene, at man nogenlunde kan danne sig en idé en overordnet handling.

Hvad kan vi forvente af den kommende turné?

– Da vi er godt i gang med at lave nye sange, forhåbentlig med henblik på en debut-plade, vil man til koncerterne, ud over sange fra de nu to udgivelser, også kunne opleve en hel del nyt materiale. Så nyt at det forhåbentligt vil virke pinligt intimt for tilhøreren. Ud over det ser vi frem til som små drenge at skulle spille fuldlængde shows for et publikum, der kommer udelukkende for at lytte til musikken.      

Hvad har I af planer angående udlandet? Jeg ved, der har været rift om jer i England blandt andet?

– Lige nu er planen at spille alle de koncerter, vi mener giver mening, de steder det er muligt. Vi er stadig meget nye i faget og er praktisk talt endnu usynlige på verdenskortet, så det overordnede mål er nu, og vil forhåbentlig altid være, uanset hvor vi måtte ende, at skrive gode og for os ægte sange.  

Kommer disse sange også på vinyl?

– Ikke lige foreløbig. Måske en dag.

Hvordan var det at spille Roskilde?

– Jeg er ikke helt sikker. Stort kan jeg oprigtigt sige, at det var. Der var ubegribeligt mange mennesker og uhåndgribeligt højt til loftet. Vi er dybt taknemmelige for at have fået muligheden for at spille dér og endnu mere overvældet over at så mange kom og blev og vidnede vores forsigtige bevægelser på scenen.   

Hvad har været den største karrieremæssige oplevelse indtil videre?

– Ovenstående. Det var fandeme noget der, var til at tage og føle på.

"15.01.12" er ude nu, og Blaue Blume kan opleves på Danmarkstour i denne og næste måned. Find billetter via GAFFA Live.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA