Her er ugens bedste koncerter

Her er ugens bedste koncerter

Det er en kendsgerning, at vinteren langsomt, men sikkert haler ind på os, og sommerens glade og afklædte dage er ved at rinde ud. Det skal dog ingenlunde betyde, at vi skal gemme os væk under dynen og kun bevæge os ud ved tvang. Vi har samlet en række gode koncerter, som giver både varme og anledning til at bevæge sig ud af huset, lejligheden eller hvor du end befinder dig.

København:

19/9 Accept, Amager Bio  

Accept var i sin tid et af de vigtigste navne i udviklingen af den tyske heavy metal-scene. Og guitarist Wolf Hoffmanns guitarriffs var med til at lægge grundstenene til thrash-genren, som også blomstrede med Metallica samtidig i Californien.
 Accept er nu klar til at indtage Amager Bio for anden gang.

19/9 Allan Olsen solo, Glassalen i Tivoli 

Gennem 35 år på landevejene har Allan Olsen finpudset sin kunst og beskæftigelse, nemlig at være alene på scenen foran et kræsent og lyttende publikum. Som en rigtig solist optræder han alene og med få og enkle virkemidler. Ud over at være en habil guitarist og sanger er han en blændende historiefortæller både i sine sange og også mellem sangene, når han optræder live. Han er nu klar til at bevæge glassalen i Tivoli. Han kommer også forbi Musikhuset i Aarhus dagen efter, nemlig den 20. September.

19/9 Goat, Vega 

De maskerede stamme-psychrock-mystikere i Goat tager i efteråret på deres første europæiske turné nogensinde. Koncerten i Store Vega den 19. september er en unik mulighed for at opleve et af Nordens mest overraskende, overvældende og farverige bands på dansk jord.

20/9 Clemens med band, Vega  

Det er omtrent 10 år og et væld af hitsingler siden, at Clemens sidst har givet koncert i København, men nu vender han tilbage og nu som mere end bare rapper. Clemens er nok kendt som rapper blandt de fleste musikinteresserede, men senest har han markeret sig som sanger på sit Kim Larsen covernummer "Tik Tik", der er blevet spillet flittigt på blandt andet P3 og P4. Der er i skrivende stund kun få billetter tilbage. 

20/9 Serial Killers, Vega

Serial Killers, der består af de tre rappere B-Real, Xzibit og Demrick, gæster København. Koncertarrangøren gav for kort tid siden mulighed for at komme gratis med til denne koncert, men det krævede, at du havde en dom for besiddelse af cannabis. Tilbuddet gælder dog ikke længere. Arrangøren Smokenhagen havde ikke fået lov af Vega til at gennemføre det kontroversielle tiltag, oplyser Vegas kommunikationschef Magnus Restofte til GAFFA. Koncerten kræver betaling fra alle deltagere, hashdomme eller ej.

21/9 Fat White Family, Ideal Bar ved Vega

Det sidste års tid har den engelske sekstet, Fat White Family, rusket op i hjemlandets rockfans og musikanmeldere med deres kontrastfyldte stil. Bandet spiller til tider på old-school rockklichéer som drukhærgede medlemmer, smadrede instrumenter og generel uregerlighed under liveshows.

21. september Hyldest til Leonard Cohen, Amager Bio     

Den canadiske singer-songwriter Leonard Cohen betyder meget for en masse mennesker. Fra sin første sang "Suzanne" fra 1967 til sin nyligt udgivne single, "Almost Like the Blues", har han sat musik til stjernestunder og sorte huller, og gennem sin 50 år lange karriere og sin seneste maraton-turné i 2013 har han vist, at musikalsk energi kan modnes og vokse med tiden.

 Amager Bio inviterer derfor til "Kort til Cohen" – en fødselsdagsfest for Cohen på hans 80 års dag, den 21. september.
 Hvor du også kan skrive en personlig hilsen, der vil blive overbragt til mesteren.

Aarhus:

18/9 Wafande, Train

Wafande (billedet) er i skrivende stund højaktuel med sit andet album med titlen "Nyt Land", hvor han ligesom tidligere i karrieren finder plads til både at synge sine populære hits samt fremfører de mere dybe, bevægende og rørende sange. Han er ydermere aktuel med en spritny single med titlen "Django". Train byder Wafande velkommen, inden hans turné fortsætter i næste uge

19/9 Oppenheimer (upcoming-festival), Radar 

For 15. gang løber Oppenheimer af stablen og endnu engang byder den musikelskere fra det ganske land på god musik. Her har du muligheden for at høre nogle af de upcoming danske bands, nærmere betegnet Heimatt, Fjer, Sonja Hald og Milford samt de lidt mere etablerede Rangleklods, mens du nyder en stor og iskold fadøl. Billetter købes i døren for 30 kr.

Odense:

18/9 Nelson Can + Lovespeed: Posten, Odense 

De fem mænd i Lovespeed og de tre kvinder i Nelson Can drager ud på en fællesturné, hvor de i løbet af fire uger vil ramme 10 spillesteder rundt omkring i ét land, nemlig Danmark.
 Trioen Nelson Can, der i mandags udgav deres debutalbum "Now Is Your Time to Deliver", er kendt for deres eksplosive og energifyldte liveoptrædener og spillede intet mindre end fem koncerter i forbindelse med dette års Spot festival. Kvintetten Lovespeed udgav deres anmelderroste debutalbum på Sony i april 2014, og igennem dette samarbejde har de udsendt to singler "What It Is" og "Cracks", som er blevet spillet flittigt på P3 og P4. De to bands spiller også den 19. september på Forbrændingen, Albertslund og den 20. september i Toldkammeret, Helsingør.

Vejle:

18/9 Broken Twin, Bygningen

Den unge Majke Voss Romme har for alvor fået luft under vingerne fra starten af 2014. Fra varslingen af debutalbummet "May" har roserne været mange – især fra det store udland, hvor The Guardian for eksempel har skrevet "alt, hvad den 25-årige rører ved forvandles til majestætisk bedrøvelige højder." Der er altså lagt op til en god oplevelse, når Broken Twin indtager scenen.

Broken Twin spiller også på Studenterhuset i Aalborg den 19. september, på Atlas i Aalborg den 20. september og i Copenhagen Jazzhouse den 21.september.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA