x

McCartney rapper i ny video: Spis ikke kød om mandagen

McCartney rapper i ny video: Spis ikke kød om mandagen

Paul McCartney søger hjælp til at gøre verden til et bedre sted. Alt, du skal gøre er at logge ind på pledge.meatfreemondays.com og tilkendegive din støtte til formålet, siger McCartney i nedenstående video. Støtten skal videreformidles til politikerne, så der kan blive gjort en forskel for miljøet, uddyber han i videoen.

McCartney opfordrer sine fans til at lavet en ugentligt ritual i form af at springe kødet over hver mandag. Kampagnen "The Meat Free Monday" blev iværksat tidligere denne måned af McCartney og den britiske, konservative politiker Rt Hon Gregory Barker, som er klimarådgiver for David Cameron. Kampagnen er lanceret inden begivenheden United Nations Climate Summit i København, som finder sted i morgen, den 23. september. Her skal flere internationale ledere diskutere, hvad der skal indgå i en ny klimaaftale.

Formålet med videoen er, at de internationale ledere skal få øjnene op for emnet, reduktion af kød. Og det bliver der sat fokus på ved, at befolkningen udviser villighed til at skåne miljøet ved netop at spise mindre kød. Lederne skal blive enige om en ambitiøs klimaftale på næste års COP 21-konference i Paris, og denne kampagne skal hjælpe til at sætte emnet reduktion af kød på dagsordenen.

Videoen er meget simpel, når den 72-årige sanger forklarer de praktiske oplysninger. Men manden har også opbygget en meget anerkendt status i hele verden og behøver måske derfor ikke alverdens anekdoter til at sælge budskabet. Efterfølgende gentager han hjemmesidens navn, man skal logge ind på: pledge.meatfreemondays.com igen og igen. Han gør det nærmest til en rapsang i slutningen af klippet, hvor han samtidigt knipser og gør fagter. Så lidt ekstra fylder den anerkendte McCartney alligevel på. Dog er der ikke meget indholdsrig information om, hvorfor problemet er så vigtigt.

Kødproduktion er ansvarlig for et stort CO2-udslip, hvilket er skadeligt for klimaet. Samtidig er der tale om et sundhedsmæssigt problem, da især mættet fedt i kød, mælk og smør øger risikoen for hjertekarsygdomme, viser flere undersøgelser. I Danmark er vi i øvrigt ekstreme til at spise kød. Det er blevet beskrevet som "at danskerne holder en fest året rundt" af Etisk Råd. Samlet set er kødproduktion en tung byrde, da produktionen kræver de fornødne ressourcer som vand, jord og energi, som kun findes i begrænsede mængder i dagens samfund.

Har du en holdning til klimadebatten i forhold til hvorvidt, man skal reducere produktionen af kød? Du kan i hvert fald se videoen med McCartney i kampagnen her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA