x

Store navne til årets Danish Music Awards

Store navne til årets Danish Music Awards

Forberedelserne til Danish Music Awards 2014 er i skrivende stund i fuld gang, og der er lagt op til et stort show, når Danmarks ældste og i mange kredse mest prestigefyldte musikpriser uddeles lørdag den 8. november 2014 i Forum.

Blandt kunstnerne på scenen finder du tre af den danske musikbranchens mest populære navne, nemlig Medina, MØ og christianitten Lukas Graham.

TV2 transmitterer direkte fra begivenheden klokken 20. Anders Breinholt har endnu engang påtaget sig værtsrollen, og det er der en helt bestemt grund til: "Jeg er så heldig, at det er mit fjerde år som vært på DMA, og når jeg har sagt ja tak til at være vært igen i år, er det fordi, DMA er årets største musikfest. Dansk musik har ikke meget plads i fjernsynet, men dette show handler kun om musik, og det er her, at vi på TV2 fejrer og hylder den danske musikbranche. Og jeg glæder mig," fortæller den rødhårede satiriker.

Ud over den eftertragtede "Årets Publikumspris" skal der uddeles statuetter til blandt andet "Årets Danske Udgivelse", Årets Danske Gruppe", "Årets Danske Hit" og "Årets Nye Danske Navn". I løbet af showet bliver der uddelt 10 af de i alt 19 priser – inklusive "Æresprisen", der gives til en kunstner, som i årenes løb har sat et markant aftryk på den danske musikscene. I de seneste tre år er æresprisen gået til Shu-Bi-Dua, Thomas Helmig og Nik & Jay.

Det er et særligt DMA-Akademi, bestående af centrale personer fra musikbranchen, som udpeger størstedelen af de nominerede og vinderne, mens særjuryer står for at udpege vinderne i enkelte kategorier. To af kategorierne er dog til åben afstemning, når navnene på årets nominerede bliver offentliggjort 1. oktober.

Danish Music Awards 2014 afholdes i samarbejde mellem IFPI, KODA og TV2, og billetter til showet kan købes gennem Billetlugen.dk

TV2 har i denne omgang også givet publikum mulighed for at kigge med bag kulisserne ved at følge Danish Music Awards på Facebook, Twitter, Instagram og Snapchat. På Snapchat skal man tilføje @dma_tv2, for at kunne følge med i de spændende forberedelser.

Billetsalget er i fuld gang på Billetlugen.dk

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA