x

Pink Floyd klar med albumcover og udgivelsesdato

Pink Floyd klar med albumcover og udgivelsesdato

Pink Floyd fortalte i sidste måned, at de var på vej med et nyt album, "The Endless River", baseret på ikke tidligere udsendte indspilninger fra 1993, hvor de optog deres hidtil seneste album, "The Division Bell", der udkom i 1994. Gruppen har nu offentliggjort albummets cover, som er blevet projiceret på bygninger i 10 internationale byer, blandt andet en otte meter høj oplyst installation i Londons South Bank-område. Se coveret her. Bandet alias guitarist og sanger David Gilmour og trommeslager Nick Mason har samtidig fortalt, at albummet udkommer 10. november.

David Gilmour (nummer to fra venstre på foto) fortæller i en pressemeddelelse:

"'The Endless River' har som startpunkt den musik, der kom fra "Division Bell"-indspilningerne i 1993. Vi har lyttet til over 20 timer med os tre, der spiller (Gilmour, Mason og keyboardspiller Rick Wright, der døde i 2008, red.), og udvalgt den musik, som vi ønskede at arbejde med til det nye album. I løbet af de sidste år har vi tilføjet nye dele, genindspillet andre og i det hele taget anvendt studieteknologi for at lave et Pink Floyd-album for det 21. århundrede. Når Rick (nummer tre fra venstre på foto) er væk, og dermed muligheden for nogensinde at kunne gøre det igen, føles det rigtigt, at disse genbesøgte og genarbejdede sange skal være tilgængelig som en del af vores repertoire."

Nick Mason (yderst til venstre på foto) tilføjer:

"'The Endless River' er en hyldest til Rick. Jeg synes, at denne plade er en god måde at anerkende meget af, hvad han gør, og hvordan hans spil var en del af hjertet af Pink Floyds lyd. At lytte til optagelserne mindede mig virkelig om, hvilken særlig musiker han var."

Albummet udkommer på pladeselskabet Parlophone den 10. november og er produceret af David Gilmour, Phil Manzanera (Roxy Music med flere), Youth (Killing Joke med flere) og Andy Jackson (tidligere tekniker for Pink Floyd). Albummet er primært instrumentalt. En af sangene, "Louder Than Words", har en nyskrevet tekst af Polly Samson. Om dette nummer er eneste sang med vokal, er endnu ikke offentliggjort.

Coverbilledet, som du kan se link til ovenfor, er designet af den 18-årige egyptiske kunstner Ahmed Emad Eldin og bearbejdet af det engelske designfirma Stylorouge. Sidste år døde Pink Floyds mest kendte coverdesigner, Storm Thorgerson fra firmaet Hipgnosis – manden, der blandt andet skabte det ikoniske "Dark Side of the Moon"-cover med prismet i 1973. Thorgersons gamle partner fra Hipgnosis, Aubrey "Po" Powell, fik opgaven med at finde et billede, der kunne løfte arven fra Thorgerson, og valgte altså Eldins.

Albummet udkommer som cd, dobbelt vinyl, deluxe-cd + dvd-pakke og deluxe-cd + Blu-Ray-pakke.

Pink Floyds gamle sanger og bassist Roger Waters (yderst til højre på foto) har ikke været involveret i det nye album, da han forlod bandet i 1985, altså adskillige år før indspilningerne. Den oprindelige lineup, minus guitarist og sanger Syd Barrett, der forlod bandet i 1968, blev gendannet til Live 8-koncerten i London i 2005, hvor de spillede fire numre. I 2006 døde Syd Barrett efter mange år uden for offentligheden.

"The Endless River" bliver Pink Floyds 15. studiealbum fra og med debuten "The Piper at the Gates of Dawn" fra 1967.

Varm op med instrumentalnummeret "Marooned" fra "The Division Bell", en komposition, der må formodes at være stemningsmæssigt forbundet med det kommende album. Nummeret fik i øvrigt en Grammy for bedste instrumentalnummer i 1995. 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA