x

Se Lady Gagas 10 vildeste videoer

Se Lady Gagas 10 vildeste videoer

Den kontroversielle popdiva Lady Gaga indtager i aften Boxen i Herning. I denne forbindelse ser vi nærmere på hendes 10 mest spektakulære musikvideoer. Lady Gaga er kendt for ikke at overlade noget til tilfældigheder, og hendes dybt gennemarbejdede musikvideoer har både skabt ramaskrig og begejstring verden over. Herunder vil du kunne nyde eller lade dig forfærde af 10 specielt udvalgte:

"Just Dance" (2008)

Lady Gagas allerførste musikvideo til hendes allerførste single, der blev et massivt hit og toppede hitlisterne i både USA, Storbritannien og mange andre steder – dog ikke Danmark, hvor det "kun" blev til en sjetteplads. Videoen er ikke så æstetisk eller provokerende som nogle af Gagas senere, men vi har taget den med, fordi det er hendes første video, og lidt fræk er den da også – se selv, hvad hun gør ved et badedyr et stykke inde i videoen.

 

 

  

"Beautiful, Dirty, Rich" (2008)

Denne video er instrueret af Melina Matsoukas og begynder med et closeup af Lady Gaga. Hun er her iført en skrigende rød læbestift og en matchende hættetrøje, alt imens hun sætter ild til en 100 dollar-seddel. Penge spiller nemlig en stor rolle i denne video, selvom man får følelsen af, at budgettet til denne video ikke har været det samme millionbeløb som til eksempelvis "Paparazzi". Videoen viser provokerende scener, hvor Lady Gaga ligger flirtende og sexet på et bord fyldt med pengesedler. Imens hun ligger på bordet, ruller hun en smøg ud af en af pengesedlerne, tænder den og ryger den. Scenerne går ellers mestendels ud på, at hun bevæger sig rundt i en kæmpe mansion i frækt undertøj og høje hæle.

"Paparazzi" (2009)

Musikvideoen til nummeret "Paparazzi" fra 2009 blev instrueret af Jonas Akerlund. Denne video viste, at Lady Gaga trådte endnu et skridt op ad stigen i forhold til artistisk formåen. I videoen optræder Lady Gaga og den svenske skuespiller Alexander Skarsgard i et eventyr om kærlighed, konflikter og hævn. Igennem videoen er der flotte og dragende billeder, som fastholder blikket på trods af, at indholdet til tider fremstår lidt foruroligende.

 

 

 

"Bad Romance" (2009)

Lady Gagas musikvideo til nummeret "Bad Romance" er en af det mest anerkendte og prisvindende i historien. Musikvideoen modtog 10 MTV Video Music Awards-nomineringer og rev syv af statuetterne med hjem. Ud over ovenstående flotte hæder vandt videoen også en Grammy Award for den bedste kortfilm. Kort fortalt handler videoen om, at Lady Gaga bliver kidnappet af en flok supermodeller, bliver bedøvet og derefter solgt til mafiaen. Hele videoen igennem er det visuelle udtryk fremragende og koreografien er ligeså.

 

 

 

"Telephone" (2009)

Hittet "Telephone" er gæstet af Beyoncé, som også deltager i musikvideoen. Sangen optræder på Lady Gagas ep "The Fame Monster" fra 2009. Videoen er skudt som en kortfilm og portrætterer Beyoncé befri Lady Gaga fra fængsel efter at have betalt sidstnævntes kaution. De to tager afsted fra fængslet og besøger derefter en restaurant, hvor de slår de morgenmadsspisende gæster ihjel. Umiddelbart efter flygter de fre gerningsstedet, hvorefter de jagtes af politiet igennem byen. Videoen fik stor omtale og blev nomineret til "Video Of The Year" til MTV Video Music Award.  

 

 

 

"Alejandro" (2009)

Ligesom Madonna med musikvideoen "Like a Prayer" virker det, som om at Lady Gaga med denne musikvideo gik bevidst efter at skabe ravage og kontroverser. I videoen sluger hun rosenkransperler iklædt et latexbaseret nonnekostume og viser sig som en kvinde, der kan lide rå sex, men giver sig selv til Jesus til slut. Videoen er instrueret af modefotografen Steven Klein, og den vakte kritik fra både den katolske kirke og Katy Perry. Sidstnævnte sagde følgende om videoen: " At bruge blasfemi som underholdning er det samme, som når en komiker fortæller en joke om prutter."

 

 

 

"Born This Way" (2011)

"Born This Way" fra 2011 fra albummet af samme navn er et af Lady Gagas allerstørste hits nogensinde. Musikvideoen til denne single er et konceptuelt stykke omkring fødslen af godt og ondt og disse fænomeners uendelige kamp. Ud over det førnævnte og bærende koncept er musikvideoen centreret omkring dans. Videoen er en lækkerbisken for øjnene og bevæger sig i en helt anden visuel retning end, hvad Lady Gaga tidligere har vist. Musikvideoen er instrueret af Nick Knight.

 

 

 

"You and I" (2011)

Musikvideoen til nummeret "You And I" fra 2011 blev flimet i Springfield i Nebraska og er en af Lady Gagas mest komplekse musikvideoer til dato. Videoen blev instrueret af Lariann Gibson og Lady Gaga forklarede selv kompleksiteten således: "Videoen er meget kompleks i måden hvorpå historien er fortalt og det er meningen at den skal være en smule forskruet og forvirrende, præcis som kærlighed er." Videoen viser nogle forholdvis bizarre, men samtidig fascinerende elementer.

 

"Marry The Night" (2011)

Den episke "Marry The Night" musikvideo – sangen stammer fra Gagas andet album, "Artpop" – er en selvbiografisk fortælling instrueret af Lady Gaga selv. Den portrætterer og fortæller i detaljer om de skæbnesvangre livsændringer, som i sidste ende førte til hendes gennembrud som musikartist. Videoen er 13 minutter lang, hvor den introducerende fase foregår på et sindssygehospital. Videoen viser Lady Gaga fra hendes fantasifulde, men dog ærlige side.

 

 

 

"G.U.Y" (2014)

Musikvideoen til nummeret "G.U.Y" er også en speciel en af slagsen. Sangen er fra Lady Gagas trejde studiealbum "Artpop" fra 2013. I USA blev "G.U.Y" Lady Gagas mindst succesfulde single nogensinde på Billboards hot 100-liste, hvor den kun kunne nå plads 76, hvilket er et sjældent syn for hitmagerens produktioner. Musikvideon til sangen blev skudt på Hearst Castle i nærheden af San Simeon. I videoen optræder en lang række artister og statister, for eksempel spiller deltagere fra "The Real Houseviwes Of Berverly Hills" en stor rolle i den flotte video. Den 11 minutter lange video portrætterer Lady Gaga i rollen som en engel, der forsøger at udøve hævn på de mænd, der har jagtet hende og erstatter dem med en klon, der hedder G.U.Y. Musikvideoen fik ros for dens referencer til græsk mytologi og de flotte visuelle effekter.

 

 

  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA