x

Billedserie og turnédagbog: En heftig uge med Nelson Can

Billedserie og turnédagbog: En heftig uge med Nelson Can

Mandag den 15. september udgav rocktrioen Nelson Can deres debutalbum, "Now Is Your Time To Deliever" og fulgte albummet op med flere koncerter i samme uge. I den forbindelse har de skrevet en turnédagbog til ære for GAFFA fra de begivenhedsrige dage – med masser af billeder. Se billedserien her.

Go' morgen Danmark, tirsdag morgen 16. september
Tirsdag morgen starter meget tidligt, da vi kommer kørende ind med bandbussen til Tivoli. Kl. er 05.15– og det føles ligesom, når man skal op midt om natten for at nå et fly i lufthavnen. Man er træt, men man er klar. De friske vagter ved porten lukker os ind, selvom hverken vores navne eller bandet fremgår på deres oversigtsplan – "men hvor mange møder lige op med en kæmpe bus midt om natten og siger, de skal i Go'Morgen Danmark?" sagde den ene vagt. Tjah, så vi blev lukket ind. Da "The Nelson Van" endelig når frem til studiet i buldrende mørke, bliver vi mødt af masse glade ansigter, der byder os på en tiltrængt varm kop kaffe.  

Det næste der skal ske er, at mens Signe og Maria får sat gearet op i studiet, får Selina lagt sin makeup. Og så starter tv-møllen – vi skal til lydprøve, kameraprøve, makeuppen, tilbage til lydprøven og kameraprøven og så om igen. Mens vi venter på det nu længeventede "showtime", står vi alle tre lige pludselig med snotten i vores smartphones. Selvom vi skal i tv, så er vi stadig på arbejde – vi udgiver på eget pladeselskab, så butikken skal også passes.

SHOWTIME: Vi er alle lidt tv-nervøse, også vores makeupartist, pr-dame og Selinas lillesøster, som alle er med inde i studiet for at sørge for, vi har det godt. Vi smiler og hilser på værter, og så går det løs.

Og wow, hvor gik det stærkt. Det er svært ikke at grine bagefter, da flere af kameramændene, værterne og lydmændene svajer i takt til musikken. God morgen.

Releasefesten, onsdag den 17. september
I Nelson Can er vi så småt ved at samle et lille team omkring os – det er ikke nemt at finde de rigtige mennesker til lige netop os, men vi har været virkelig heldige. Vores pr-dame, Cille Veje, har sat releasefesten op til Drone, og alt hvad vi skal gøre i dag er at spille en fed koncert og feste med vores fans. Så i dag er vi musikere.

Vi møder ind på Drone til 17, slæber gearet og kan selvfølgelig ikke finde parkering til vores KÆMPE bandbus. Men det må lige vente, for vi skal lave lydprøve. Drone er en mørk klub med neonfarvede lamper på Nørrebro, som er kendt for sindssygt dårlige toiletforhold, alt for høj musik, alt for varmt indeklima og alt for mange mennesker – men det gør ikke noget. Det er charmen ved det sted. Vi skal spille i kælderen, og vores lydmand den aften er Lars Vognstrup, manden der har mixet de fleste numre på albummet. Perfekt match til netop dette sted. Lydprøven trækker lidt ud, da det er svært at lave lyd i et betonlokale, men humøret er højt, og vi er klar. Maria cykler hurtigt hjem til sin søster for at skifte tøj, Signe finder aftensmad ovre på det gode kebabsted på den anden side af vejen, og Selina lægger det sidste glimmer i ansigtet. Hvis ikke der skal være glimmer i aften, ja hvornår så?

Kl. 20.05 åbner vi dørene, og den kø, der har hobet sig op udenfor, bliver forløst, og det vrimler ind med glade mennesker - det føles så godt. Signe giver de første 25 heldige gæster en goodiebag, som har en helt speciel limited edition gave indeni. Og det fortsætter – det vrimler ind med mennesker.  Oven i al den begejstring glemmer vi næsten, at vi har lovet dem alle en koncert. Men den skal de have, for vi har også glædet os til at spille den.

Vi kan nærmest ikke komme forbi menneskemængden i kælderen, og den ene bartender råber "jeg har aldrig set så mange mennesker på Drone før". Trappen er fyldt til kælderen er fyldt, og de skubber og skubber – men der kan ikke være flere nu. Varmen i lokalet breder sig, og det er næsten uudholdeligt at være i lokalet. Men de bliver alle stående. Vores publikum er for vilde. Vi går på. Vi spiller første nummer, og overvældelsen over at se så mange mennesker bruser ind over os – det er den fedeste koncert, vi har spillet længe.

Tourlivet, torsdag, fredag, lørdag 18.-20. september
Efter en overvældende start på ugen kan resten af ugen kun gå godt. Vores tour starter for alvor, og vi er på dobbelt-tour med bandet Lovespeed. Torsdag formiddag starter logistisk rigtig godt ud, da ingen af os egentlig er klar over, hvornår og hvorledes bandbussen skal hentes. Men efter et par forvirrende sms'er og næsten opgivende opkald løser det sig. Endelig er vi på vejen – første stop på denne strækning af touren er Odense.

Inden show gennemgår vi alle tre vores egne forskellige bevidste som ubevidste ritualer. Maria ser gerne nogle sjove videoer på YouTube, Signe svarer på nogle mails, og Selina opvarmer stemmen. Det kan godt være lidt kedeligt nogle gange, men det er oftest dét, der skal til for, at vi er afslappede i kroppen og kan være klar til at bruge en masse energi.

Vi taler om, at vi er en smule nervøse for, om der dukker nogen op til koncerten. Men det viser sig, at der står over 100 mennesker og venter på os foran scenen. Det sætter energiniveauet op, og vi er klar til at møde dem. Vi hopper "ti-tyve-tredive", åbner backstagedøren og går på. Vores koncert er mindst lige så god som på Drone, hvis ikke bedre. Publikum er fede, og vi lever stadig højt på adrenalinen fra dagen før. Tak! Tusind tak!  

Vi elsker virkelig at være på tour, fordi vi møder så mange udfordringer, og live-erfaringen kan man virkelig tage med videre til næste shows. Vi elsker vores fans og vores publikum, og det betyder meget, at vi kan gøre et indtryk på dem på én eller anden vis. Touren fortsætter til start-oktober.

Se masser af billeder fra Nelson Cans turné her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA