x

Jøden om festivaldrama: Ro på, homie

Jøden om festivaldrama: Ro på, homie

Onsdag rettede festivalerne Roskilde, Smukfest, Jelling og Nibe et usædvanligt skarpt angreb mod de to bookingbureauer Beatbox Booking og Skandinavian grundet disses involvering i den nystartede Odense-festival Tinderbox. De fire festivaler beskyldte bookingbureauerne for en uheldig, konkurrenceforvridende dobbeltrolle som både formidler af kunstnere til danske festivaler og arrangør af egen festival.

Festivalerne opfordrede derfor Beatbox' og Skandinavians kunstnere til at forhandle uden om deres bookere, hvis de har ønske om at kunne spille på en eller flere af de fire festivaler Roskilde, Smukfest, Jelling og Nibe – med de økonomiske tab, det i så fald vil få for bookerne. Det skrev de i mail til en række samarbejdspartnere – en mail, som GAFFA er i besiddelse af.

I går kunne GAFFA via en lækket mail oplyse, at Beatbox Bookings direktør Peter Sørensen – der tidligere afviste at kommentere sagen over for GAFFA – i et brev til selskabets kunstnere præciserede, at der var forskel på bookingbureauet Beatbox Booking og koncertarrangøren Beatbox Concerts, og det var sidstnævnte, som var medarrangør af Tinderbox – og at han håbede på en mindelig løsning.

Her til morgen interviewede TV2 så en af Skandinavians kunstnere, nemlig Skanderborg-rapperen Michael Mühlebach Christiansen, bedre kendt som Jøden, der optræder sammen med sin rap-partner Jonny Hefty. TV2 spurgte Jøden om, hvordan havde havde det med truslen om en mulig boykot fra Roskilde, Smukfest, Jelling og Nibe næste år. Det tager Jøden helt roligt: "Ro på, homie, det er kun september" er et af hans svar, hvor Jøden også siger, at det er tidligt for festivalerne at lufte deres beskidte undertøj, og at han undrer sig over, at de fire festivaler er gået til angreb på deres modpart uden at tage et møde med dem først. Han regner dog med, at partnerne nok skal finde hinanden inden næste års festivalsæson. "Fredspiben skal nok komme frem," slutter han.

Se interviewet med den helt afslappede Jøden – der ifølge TV2 ellers først var ankommet til tv-studiet et minut før interviewet grundet en sammenbrudt bil – hos TV2 her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA