x

Nyt U2-cover: Se bandmedlem holde om sin dyrebareste skat

Nyt U2-cover: Se bandmedlem holde om sin dyrebareste skat

Den megen diskussion om U2's overraskelses-udgivelse af albummet "Songs of Innocence" på en halv millard iTunes-konti har fokuseret meget på, om albummet var en gave eller et spamangreb, men der har ikke været talt så meget om det cover, der blev offentliggjort i forbindelse med udgivelsen. Det var en slags ikke-cover bestående af billedet af en vinylplade i en hvid inderpose med påskriften "U2: Songs of Innocence", og det viser sig nu, at det kun var et midlertidigt cover. Nu har gruppen offentliggjort coveret til den fysiske udgave af albummet, der udkommer på cd og vinyl 13. oktober. Du kan se coveret via nedenstående link.

Coveret viser et billede af trommeslager Larry Mullen Jr., der holder om sin 18-årige søn, Aaron Elvis. Ifølge gruppens hjemmeside var billedet, der er taget af den engelske modefotograf og filminstruktør Glen Luchford, et eksperiment, men bandet syntes godt om billedet som en metafor for bandet, og de har derfor valgt at gøre det til coverbillede. Bono udtaler:

"Det har altid handlet om fællesskab i U2, om familie og venner. "Songs of Innocence" er det mest intime album, vi nogensinde har lavet. Med denne plade var vi på udkig efter det rå, nøgne og personlige, om at barbere alt ned".

Coveret giver mindelser om coverne til U2's første og tredje album, "Boy" og "War" fra henholdsvis 1980 og 1983, og som begge viste billeder af drengen Peter Rowen (på billederne dog noget yngre end Aaron Elvis), lillebror til Bonos barndomsven Guggi.

GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen var forholdsvis tilfreds med albummet, som han tildelte fire stjerner under overskriften "De irske giganters 13. album er en lidt for pænt indpakket gave". Læs hele anmeldelsen her.

Anderledes utilfreds var GAFFA Sveriges anmelder Emil Viksell, som tildelte samme album 1 stjerne under overskriften "Det skräpigaste skräp som någonsin skrapats ihop", som kan oversættes til noget i retning af "Det værste lort, som nogen nogensinde har skrabet sammen." Læs hans olme anmeldelse her.

Se coveret til det kommende U2-album her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA