x

Stil spørgsmål til Thomas Buttenschøn

Stil spørgsmål til Thomas Buttenschøn

Thomas Buttenschøn er i disse dage aktuel med albummet, "Sange Der Ikke Er Til Radioen", der ikke er digitalt tilgængeligt, og som kun kan købes på cd og vinyl til Buttenschøns koncerter. En beslutning, der stikker imod moderne markedsføring og den elektroniske udvikling.

I nærværende medie modtog pladen fem stjerner med ordene:

"Som det erklæres i Kærestetid, vil Buttenschøn skide på både salgstal og anmelderord, og det kan han roligt gøre – selvom der i dette tilfælde ikke burde være grund til det – når han leverer, hvad der i den grund føles som sange for sangenes egen skyld med en ærlighed og inderlighed, der er forbilledlig." 

Derudover er ingen af sangene skrevet som singler eller med henblik på at blive radiohits. Thomas uddyber her hvorfor:

"Jeg har skrevet alle sangene, fordi det var sange, som havde brug for at blive skrevet. Der er ikke de klassiske tre singler, som der normalt skal være på et album. I virkeligheden er der nok ikke en eneste.

I en tid, hvor alle er så fokuserede på at lave singler og få dem med på de helt rigtige playlister, synes jeg, at selve det at skabe en større helhed let kan gå tabt i, om "hittet" nu er der."

Thomas Buttenschøn er ydermere af den opfattelse, at de 10 sange står stærkere sammen end hver for sig og komplementerer hinanden. Den nytænkende og samtidig utroligt gammeldags markedsføringsstrategi er ikke ren galskab, der er faktisk en bevæggrund. Tanken bag er at gøre tunge emner lettere at tale om igennem en humoristisk tilgang for at få folk til at nå endnu dybere ind i Buttenschøns sange:

"De ting vil jeg kombinere på min solotur. Folk skal mildt sagt grine og græde. Og forhåbentlig have nogle ting at snakke om, også efter koncerten er slut. Det er af samme grund, at mit album kun, og kun, sælges ved koncerterne. Jeg vil gerne give folk en oplevelse, de også kan tage med sig hjem."

Tanken er altså, at publikum på denne måde får en oplevelse af enten materiel eller åndelig karakter med hjem og, hvis alt går vel, begge dele.

Størstedelen af sangene på det nye album er personlige historier om de mennesker, Buttenschøn har et tæt forhold til. For eksempel sangen "To Kolde Øl", om hvilken han siger følgende: "Min far er alkoholiker. Han ved det heldigvis godt selv. Han lider af depression, og i de perioder, hvor han har haft det værst, har han også drukket mest. I dag er han medicineret og holder alkoholen på et minimum. Og drikker kun til festlige lejligheder."

Nu har I, kære læsere mulighed for at stille spørgsmål til Buttenschøn. Fra i dag og indtil den 10. oktober kan der stilles spørgsmål via Twitter, Facebook og GAFFA.dk. Stil dit spørgsmål med hashtagget #buttenschønsvarer.

De bedste af spørgsmålene vil blive besvaret af Thomas Buttenschøn og bragt i GAFFAs november-nummer og på GAFFA.dk.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA