x

Queen + Adam Lambert til Danmark

Queen + Adam Lambert til Danmark

Queen alias guitarist Brian May og trommeslager Roger Taylor har i de sidste to år turneret verden rundt med Adam Lambert som sangeren, der efter bandets eget udsagn ikke skal erstatte Freddie Mercury, der døde i 1991 – Mercury kan ikke erstattes, og Lambert skal bare være sig selv. Nu gæster konstellationen Danmark for første gang, når de spiller i Jyske Bank Boxen i Herning 15. februar på deres næste Europaturné.

Tidligere på måneden afsluttede Queen + Adam Lambert en udsolgt verdensturné, der bragte dem til Nordamerika, Australien, New Zealand og udendørs festivaler i Korea og Japan. I 2012 var May, Taylor og Lambert på en kort turné sammen i Storbritannien og Europa. Denne bliver en længerevarende turné, hvor Queen og Adam Lambert spiller 21 koncerter i 10 lande. Bandets turné begynder i Storbritannien i Newcastle Arena den 13. januar, efterfulgt af yderligere seks koncerter i UK, herunder Londons O2 Arena. Turen går derefter til Frankrig, Tyskland, Holland, Østrig, Belgien, Italien, Danmark og Tjekkiet og slutter 19. februar i Schweiz i Zürichs Hallenstadion.

Tilbage fra 2004-2009 turnerede Queen med sangeren Paul Rodgers, tidligere sanger i Free og Bad Company, og i 2011 indledte de et samarbejde med amerikanske Adam Lambert, der brød igennem, da han fik en andenplads i det amerikanske talentshow "American Idol", hvor han sang Queens "We Are the Champions" akkompagneret af – Queen. Queens oprindelige bassist John Deacon trak sig tilbage fra musikverdenen i 1997 og har ikke medvirket ved gruppens gendannelser.

Det har været et kontroversielt tiltag at fortsætte Queen efter tabet af den mildt sagt karismatiske Freddie Mercury, og gruppen har da også fået en del kritik for dette, men de har påpeget, at hverken Paul Rodgers eller Adam Lambert skulle være en erstatning for Freddie Mercury, de skulle bare være sig selv. Brian May har udtalt: "Jeg er sikker på, at Adam ville have fået Freddies godkendelse".

Sidst Queen spillede med Mercury var ved Knebworth Festival i England i august 1986 for et publikum bestående af 120.000 mennesker. Det var slutningen på deres turné med Mercury, som døde af aids fem år senere, 45 år gammel, dagen efter at han i en pressemeddelelse havde offentliggjort, at han led af sygdommen.

Queen udgiver 10. november albummet "Queen Forever" med sange indspillet før Mercurys død – herunder en duet med ligeledes afdøde Michael Jackson.

Billetsalget starter fredag 3. oktober kl. 10.00 via livenation.dk og billetnet.dk

Der vil være Queen og Adam Lambert-fanklub forsalg fra mandag 29. september kl. 11.00-onsdag 1. oktober kl. 10.00

Der vil være forsalg for Jyske Bank-kunder onsdag 1. oktober kl. 11.00-torsdag d. 2 oktober kl. 15.00. 

Der vil være forsalg for medlemmer af alle Mit Aller-fordelsprogrammerne onsdag 1. oktober kl. 11.00-torsdag d. 2 oktober kl. 15.00. 

Se Queen med Adam Lambert og Lady Gaga på "Another One Bites the Dust":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA