x

Tag med Folkeklubben på togtur

Tag med Folkeklubben på togtur

Folkpop-trioen Folkeklubben markerer udsendelsen af deres andet album "Danmarksfilm" med et releaseparty på hjul og skinner. Nærmere forklaret er der tale om en endagskoncert-togtur fra Tjæreborg til Tønder fredag den 10. oktober. Undervejs spiller bandet i toget, i stationsbygningerne, på perronerne og slutter af med en releasekoncert på Hagges Musik Pub i Tønder. "Danmarksfilm" bliver offentliggjort den 13. oktober. 

Togturen finder sted i det vestjyske, fordi det var her, Folkeklubben blev forvandlet fra undergrundsband til folkeeje. Dette igennem to koncerter til Tønder Festival, som var med til at sikre Folkeklubben deres folkelige gennembrud. Kort tid herefter kunne Folkeklubben spille udsolgte koncerter i det ganske land og sælge ganske mange plader. På togturen fra Tjæreborg til Tønder vender Folkeklubben tilbage til rødderne og jagten efter det spontane og det er ikke til at spå om, hvad togturen bringer.

Folkeklubben har markeret sig som et hårdtarbejdende band med 450 koncerter i rygsækken efter deres opstart i 2011. De forklarer bevæggrunden for togturen i det vestjyske således:  

"Vi er først og sidst et liveband, og fandt det derfor oplagt med en "togtour" med koncerter for og med folket. Med albummet "Danmarksfilm" ønsker vi at favne hele landet – og er der noget, tre et halvt års konstant turné har lært os, er det, at der findes en verden uden for København. På den nye plade synger vi derfor": 'giv mig kanterne, glem nu København. Giv mig Bagenkop og et hjemstavnssagn, hold stand fra Dybbøl til Rimmerbystrand. Det' smukt, det er større, end du troede, det er godt for det, der er oppe i dit hoved'", siger trioen, der består af Kjartan Arngrim, Rasmus Jusjong og Rasmus Dall.

Verden uden for København er i fokus på den nye plade, og togturen i Vestjylland er af denne grund nærliggende. Spilleplanen og togtiderne nedenfor viser, hvor og hvornår du kan fange toget og den nytænkende koncert på skinner. Toget ruller fredag den 10. oktober:

- 15:30 Folkeklubben spiller på Esbjerg Station

- 16:09 Folkeklubben tager toget til Tæreborg og spiller undervejs

- 16:15 Folkeklubben spiller på Tjæreborg Station

- 16:38 Folkeklubben tager toget til Ribe og spiller undervejs

- 17:05 Folkeklubben spiller på Ribe Station

- 17:43 Folkeklubben tager toget til Tønder og spiller undervejs

- 20:00 Koncert på Hagges Musik Pub i Tønder - dørene åbner kl. 19:00.

Det er ikke muligt at købe billetter til koncerten. Billetter kan kun vindes – blandt andet via Jyske Vestkysten, Ugeavisen Tønder og DR P4 Radio Syd samt via Folkeklubbens Facebook-side: www.facebook.com/folkeklubben.

Hør Folkeklubben med singlen "Danmarksfilm" herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA