x

Roskilde Festival offentliggør de ni første navne

Roskilde Festival offentliggør de ni første navne

Roskilde Festival spænder i øjeblikket buen og sigter efter at ramme den brede festivalskare. Ni navne er netop blevet offentliggjort, og her finder vi flere rigtig fine navne.

Først og fremmest har Roskilde Festival sat kløerne i det amerikanske metalband Lamb of God, som får deres Roskilde-debut i 2015. Dertil har Mew takket ja til en plads på en af Roskildes mange scener. Mew vender altså tilbage til Roskilde, og denne gang bliver det med et længe ventet album i rygsækken.

Roskilde Festival har på programmet i 2015 også tilføjet Albertslund-drengene Suspekt, som virkelig har noget at leve op til, da de har fået æren af at skulle holde nattefest på Orange Scene. Gruppen slap selv nyheden løs i aftes på Snapchat.

Ovenstående navne får indtil videre følgeskab af Dixon, Dolomite Minor, Khaira Arby, Kronos Quartet, Rustie og Tombs i det samlede program for den 44. Roskilde Festival, der til næste sommer vil favne en bred palet af cirka 170 kunstnere fra alle musikalske verdenshjørner og vægtklasser.    

Roskildes programchef Anders Wahrén siger følgende om dagens offentliggørelse:

"Vi fik de første aftaler i hus her i sensommeren, så vi besluttede os for at indlede sæsonen tidligere end nogensinde før. Og når vi kan lægge ud med et natteshow på Orange Scene med Suspekt, sommerens eneste danske festivalkoncert med Mew og omsider kan give Lamb of God deres debut på Roskilde Festival, ville vi næsten ønske, at der ikke var 270 dage til næste festival."

Han fortsætter: "Vi synes, at de ni første kunstnere på 2015-programmet afspejler den aktualitet og genremæssige alsidighed, som er et af vores allervigtigste kendetegn. Når vi også lægger ud med markante profiler fra USA og Afrika som Kronos Quartet og Khaira Arby og så efterspurgte elektroniske kunstnere som Dixon og Rustie, har vi sået de første frø til et program, hvor der bliver rig lejlighed til at lade sig udfordre og gå på opdagelse mellem genrerne."

Roskilde Festival hviler ikke på laurbærerne, de har nemlig i samme ombæring valgt at skyde billetsalget til næste års festival i gang allerede nu. Det er den tidligste start på det officielle billetsalg nogensinde. De har sågar tilføjet et nyt tiltag, som gør, at man kan reservere områder på campen. Dette gøres ved, at 10 mennesker går sammen og køber billet til festivalen, hvilket frigiver en gratis mulighed for at reservere et område på 10 gange 10 meter.

Roskilde Festival 2015 finder sted gennem otte dage fra den 27. juni til den 4. juli.

Se nærmere på de ni offentliggjorte bands her.

Billetsalget er i gang på Billetnet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA