x

Se hede kys i ny Asbjørn-video

Se hede kys i ny Asbjørn-video

Det unge aarhusianske musikalske talent med navnet Asbjørn Toftdahl og det simple kunstnernavn Asbjørn udkommer nu med ny musikvideo til sin audiovisuelle serie "Pseudo Visions". Serien består indtil videre af to "kapitler" med hver fire sange, hvoraf den nye musikvideo er den tredje i "Chapter Two". Du kan se den nedenfor.

Asbjørn udkom med sit debutalbum "Sunken Ships" i 2012 og lige inden udgivelsen, som var 16. april, fangede GAFFA den nu 22-årige aarhusianske musiker. Vi lavede et interview i februar 2012 med popikonet, hvor han blandt andet fortalte om vejen til musikkarrieren.

Asbjørns projekt har i længere tid været kendt under aliaset Asbjørn And The Strange Ears, men op til albumudgivelsen blev den sidste del droppet: 

– Jeg havde brug for et alias i starten for at give udtryk for, at jeg var midt i en proces. Jeg tror ikke, at jeg var klar til at tage hele skylden, for alt det jeg lavede. På det tidspunkt kunne sangene være blevet hevet i mange forskellige retninger, men nu føler jeg, at musikken er faldet i hak. Jeg har en utrolig ro i maven over, at "Sunken Ships" er ude, og jeg står ved den med fornavn. Uden de underlige ører, fortæller han i et andet interview fra juni måned 2012, altså efter albumudgivelsen.

Debutalbummet fra 2012 "Sunken Ships" fra Asbjørn fik fire stjerner i GAFFAs anmeldelse.  

I West Hollywood oktober 2013, Los Angeles befinder Asbjørn sig i studiet og arbejder med sit nye udspil sammen med M83-sangskriver og pianist Morgan Kippy, også kendt som White Sea. Asbjørn har en musikalsk opvækst med amerikansk mainstream og har derfor som mål at lære af de største:

"De kanaliserer popmusikken så naturligt, mens pop og jeg har et ret kompliceret forhold: Jeg ønsker brændende at hengive mig til den, men kæmper altid imod," fortæller Asbjørn. Men med det nye udspil gik det dog mere smertefrit.

Den aktuelle med musikvideoen hedder "Moonia" og blev skrevet på bare et kvarter, mens Asbjørn bevægede sig ned ad Melrose Avenue fra sit hotel:

"Moonia var den popsang, jeg havde forsøgt at skrive så længe," siger han og fortæller, at L.A. hjalp ham til omsider at kunne formidle sangteksten: 

"L.A. var total pop-terapi. Titlen havde været i min notesbog siden Dockville Festivalen i Hamburg nogle måneder tidligere, hvor jeg mødte en pige ved navn Mounya. Navnet sad fast i min bevidsthed, og vores oplevelser på festivalen og senere i Berlin var inspiration til både titel og tekst".

I musikvideoen er vi tilskuer til en hemmelig ungdomskult i en psykedelisk klub, der prøver at lokke en ung mand ind i kulten. Derudover vil du få lov at se tæt dans og flere våde kys i musikvideoen "Jeg er lige flyttet til Berlin i en periode, og Moonia er i høj grad en hyldest til ungdoms- og nattekulturen her", udtaler Asbjørn.

Til november tager han på en kort efterårsturné og vender næsen mod Danmark. Det sker både i Asbjørns hjemby, Aarhus på Studenterhuset den 6. november, i København den 7. november i København, Stengade og i Odense på Studenterhuset den 14. november.

Se den nye musikvideo, der byder på hede kys her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA