x

Forskere indsmugler Dylan-tekster i videnskabelige artikler

Forskere indsmugler Dylan-tekster i videnskabelige artikler

Fem svenske professorer, som også er Bob Dylan-fans, har i den grad taget en besynderlig udfordring op. De har lavet en intern konkurrence om, hvem der kan skjule flest Bob Dylan-sangtekster i deres videnskabelige artikler. Udløbsdatoen for konkurrencen vil ske, lige inden de går på pension, skriver nyhedssitet thelocal.com.

Dysten begyndte for 17 år siden, da to professorer fra det medicinske universitet, Karolinska Instituttet i Stockholm, John Jundberg og Eddie Weitzberg, skrev et stykke om gas, der passerer gennem tarmene – altså sagt mere forsimplet, de skrev om prutter. Det skrevne fik den morsomme, men passende titel: "Nitric Oxide and Inflammation: The Answer Is Blowing in the Wind". Og det er her, Bob Dylan kommer ind, da den sidste del af titlen er et citat fra et af Dylans mest kendte hit fra 1963: "Blowin in The Wind".

Eddie Weitzberg fortæller: "Vi er begge glade for Bob Dylan, og vi tænkte, at citaterne virkelig på en pæn måde fortalte det, vi forsøgte at opnå med titlen."

Forskeren understreger, at de ikke forsøger at trække artiklen op på et videnskabeligt niveau: "Vi taler ikke om videnskabelige artikler – det kunne have skabt problemer for os – men mere artikler, vi har skrevet om ting, som er undersøgt af andre forskere, herunder bogintroduktioner, ledere og lignende," siger han.

To andre professorer fra det samme universitet skrev herpå en artikel med titlen "Blood on the Tracks: A Simple Twist of Fate" med både en album- og en sangtitel med Dylan i. Det ledte de to første professorer til ideen, hvor de valgte at udfordre deres kollegaer i en kappestrid. De skal således konkurrere om at inkorporere flest sangtekster fra Bob Dylan i deres artikler, før de går på pension. Vinderen får udloddet en frokost på en restaurant i Solna, nord for Stockholm, hvor universitetet også ligger.

En anden professor, Kenneth Chien fra det internationale dagblad Cardiovascular Research har gennem flere år ligeledes brugt citater fra sit idol Bob Dylan. Han skrev artiklen med citatet: "Tangled up in blue: Molecular cardiology in the postmolecular era", hvoraf første del er navnet på Bob Dylans sang fra 1975. Det fik en af Kenneth Chiens kollegaer nys om, og så tog konkurrencen fik for alvor fart.

Selvom konkurrencen spidser til, og Eddie Weitzberg nyder det, foretrækker han at være kendt for sin forskning frem for Bob Dylan-citater, fortæller han med et smil på læben.

Se originalvideoen til nummeret "Blowin' in The Wind" fra Bob Dylan nedenfor og overvej, hvad du forbinder nummeret med?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA