x

Dirty Loops tilbage til Danmark

Dirty Loops tilbage til Danmark

Den svenske trio Dirty Loops gav i sidste uge sine første koncerter i Danmark, hvor de i løbet af tre aftener i Assens, København og Herning spillede for i alt 2000 danske fans. Det blev så stor en succes, at trioen vender tilbage til yderligere to koncerter, i Store Vega i København fredag den 13. februar og på Train i Aarhus lørdag den 14. februar.

Jonah Nilsson (sang og piano), Henrik Linder (bas) og Aaron Mellergårdh (trommer) beskriver selv deres lyd som "klassisk jazz-jam". Det går da også vildt for sig, når de tre virtuose musikere udfolder sig på deres respektive instrumenter. De mødte hinanden, mens de studerede musik på Södra Latins Gymnasium. Senere søgte de samtidig ind på Stockholms musikkonservatorium sammen. 

I 2010 dannede de Dirty Loops for at kunne dykke dybere ned i musikken. Det var et cover af Lady Gagas "Just Dance", som trioen lagde op på YouTube, der fik lavinen til at rulle med millioner af visninger. Snart fulgte populære covers af for eksempel Justin Bieber, Adele og Britney Spears med yderligere millioner af visninger til følge. 

I maj udkom de svenske herrers debutalbum "Loopified". Albummet indeholder dog kun to covernumre og består derudover af originalkompositioner. Det fik GAFFAs Nanna Jenner Jensen til at klappe i hænderne, og hun meldte sig straks som fan og fremhævede trioens høje tekniske niveau i sin femstjerners anmeldelse:

"Selvom Dirty Loops er studie-musikere, lyder rigtig meget af deres materiale live-indspillet, og det tekniske niveau er ekstremt højt. Man taber let kæben op til flere gange, når de tre herrer hver især udfolder sig på bas, trommer og vokal, og med god grund har prominente musikere som Brian McKnight og Quincy Jones meldt sig som fans af gruppen. Jeg melder mig hermed også under fanerne. Loopified er et album, jeg i dén grad glæder mig til at høre live, næste gang bandet kommer til Danmark."

Den chance får hun og mange andre nu igen til februar. Billetsalget til de to koncerter begynder på Billetnet 1. oktober klokken 10.

Se Dirty Loops fremføre deres egen sang "Hit Me":  

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA