x

Guide: Her er weekendens bedste fester

Guide: Her er weekendens bedste fester

GAFFA sætter fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!

Ondt i hjertet? Afsted i kloster
Den helt store festmagnet i det indre København denne weekend bliver The Love Hangover Part II i de gamle klosterkældre på Hauser Plads, hvor et hold virkeligt garvede disco-elskere fyrer op for vinylerne (ja!) og skaber så intens stemning på dansegulvet, at alle folk bare fortaber sig i opturen og helt glemmer at tage billeder. Det var i hvert fald, hvad der skete til den første udgave af festen i foråret, hvor hele 700 kom og dansede med. Kong, Karsten Loud, Soulshaker, Christian d'Or og Allan Green står bag pulten og spinner skarpt udvalgte discoplader fra 1976 til 1987. Det koster 70 kr. inklusiv garderobe.

Hvad: Love Hangover – Part 2
Hvor: Skt. Gertruds Kloster, Hauser Plads 32, Kbh. K.
Hvornår: Lørdag 4. oktober kl. 22 til 05
Hvordan: Facebook-link


100 mennesker til kuppelfest
Torsdag aften kan 100 mennesker (det er, hvad der er plads til) komme til gratis koncert i den 350 kvadratmeter store Dome of Visions ved Den Sorte Diamant. Den står på tunge elektroniske beats fra Lydmor plus masser af gratis øl og Jägershots leveret af de altid festlige værter Vice og WiMP. Og her bliver der så til gengæld taget billeder: Hvis du hashtagger dit Instagram-festsnapshot med #altidpå, får du dit billede med hjem i Polaroidformat.

Hvad: WiMP Live Sessions og VICE præsenterer Lydmor
Hvor: Dome of Visions, Søren Kierkegaards Plads, Kbh. K.
Hvornår: Torsdag kl. 20
Hvordan: Facebook-link


Ideal Bar skruer op for festen
I forrige uge blev en ny månedlig hiphopklub (Dedikeret) lanceret i Ideal Bar, og nu er Vegas hjørnebar på spil igen. Fra denne fredag er der gratis weekendklub hver fredag og lørdag med fokus på house, ny og gammel disco, electropop, r&b og soul. Bag pulten finder man på skift disse otte dj's: Rasmus Backhaus, dj What, Alex Puddu, Christian d'Or, Micki & Jonas Borneland, Frederick Lehmann og dj Gul plus dj-holdet Workout Crew. I løbet af åbningsweekenden – altså denne fredag og lørdag – vil man kunne høre dem alle. Festen er gratis og slutter kl. 02.30.

Hvad: Ny weekendklub på Ideal Bar
Hvor: Ideal Bar, Enghavevej 40, Kbh. V.
Hvornår: Hver fredag og lørdag fra fredag 3. oktober kl. 22.30
Hvordan: Link til Vega


Hiphop fra 90erne
Og mere hiphop. Som nævnt ovenfor fik København en ny månedlig hiphopklub i forrige uge, og denne fredag er der 90er-hiphop i fokus i Bygning 5 på Prags Boulevard, hvor gratismagasinet Bitchslap holder fest med Phase 5, Dj Schack, Cars10 og Sir Bo$$ a-lot bag pulten. Masser af vinyler! – og gratis entré før 22. Indgang fra Vermlandsgade 64.

Hvad: Bitchslap 90's Hiphop Party
Hvor: Bygning 5, Prags Boulevard 43, Kbh. S.
Hvornår: Fredag fra kl. 20 til 05
Hvordan: Facebook-link


Til dem, der vil feste igennem
Vil du feste længe, er KB18 som altid svaret: Her er berlinske Kollektiv Ost (hør soundcloud her) og norske Kamelkollektivet (soundcloud her) på visit med dansk support fra Tim Andresen, Moogik og Beat Pieces. Så hvis du leder efter den der vi-bliver-ved-og-ved-men-på-en-let-tilbagelænet-måde-feststemning, man finder på berlinske klubber som Ritter Butzke og Suicide Circus, eller hvis du var til Sehr Schön-festivalen i de norske skove i sommers og drømmer dig lidt tilbage, så er det her, det foregår. 80 kr. i døren for 8 timers fest.

Hvad: Most præsenterer Kollektiv Ost og Kamelkollektivet
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag fra kl. 23.55 til 08
Hvordan: Facebook-link


Til dem, der vil feste endnu mere igennem
Hvis du hellere vil det modsatte af tilbagelænet, så er det afsted på Docken, hvor gigantfesten Elements fyrer op for trancen med en gigantisk lineup, hvor jeg bare lige vil nævne et par stykker: Bitmonx (med et retro-sæt!), Protonica, Neelix og Fabio & Moon (alle fra Tyskland), Captain Hook, Alien Project og Static Movement (Israel), Krama (Grækenland) og Morten Granau og Phaxe (Danmark). Der er lasers, chillout-område, 5.700 tilmeldt på facebook og shuttlebusser fra hele landet. Læs mere om det hele på facebook 

Hvad: Elements
Hvor: Docken, Færgehavnsvej 35
Hvornår: Lørdag 4. oktober fra kl. 20 til 07
Hvordan: www.billetto.dk/Elements


Midlertidig natklub åbner på Carlsberg
Det ligger dybt i house- og technofesternes historik at danse igennem i gamle fabrikshaller og andre bygninger, der tidligere blev brugt til industriel produktion, så når man får chancen for at tage til fest i en gammel kornsilo, skal man tage den. Og det kan man i hele oktober: Igennem hele måneden åbner en midlertidig natklub i de gamle kornsiloer i Carlsberg Byen – hver weekend med nogle nye festarrangører som værter. Tingene kickstartes denne fredag med Brynjolfur, Kim Kemi og Waqar bag pulten plus livekoncert med Mendoza. I baren kan man købe øl til en 20er – og sørme også lattergas, hvilket plejede at være sådan lidt provo, men meget meget hastigt rykker mod prol.

Hvad: Silo
Hvor: Silo6, Bryggernes Plads. Kbh. V.
Hvornår: Fredag fra kl. 22 til 05
Hvordan: Facebook-link


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA