x

Maggie Björklund: Vi er ikke bange for at blotte os

Maggie Björklund: Vi er ikke bange for at blotte os

På onsdag giver Maggie Björklund, der blandt andet er kendt for at spille med Jack White, koncert på Ideal Bar i København. Vi har fanget talentet, der er aktuel med det roste album "Shaken", til en lille snak forud for koncerten.

Tillykke med de fine anmeldelser af Shaken. Det er jo lidt en tung sag, der blandt andet omhandler din mors dødsleje…

– Tak. Ja, der skete jo lidt nogle tunge ting i min familie under arbejdet med pladen, og det er klart, det smitter af på sangene, men der er altså også masser af glæde og liv på albummet – men den er mørk.

Hvordan er det at fremføre det følelsestunge materiale live?

– Det er helt fint. At kreere en plade midt i voldsomme begivenheder er med til at hjælpe til at få tingene sat i system og få tankerne på plads. Det er kun rart at komme ud med det live. Nu ser jeg også nogle andre ting i kompositionerne.

På albummet synger du duet med Kurt Wagner. Hvordan kom det i stand?

– Jeg har mødt Kurt adskillige gange rundt omkring i verden, og er efterhånden kommet til at kende ham lidt. I forbindelse med sangen Fro Fro Heart tænkte jeg meget på ham, og så ringede jeg simpelthen til ham og spurgte, om han havde lyst til at medvirke.

Hvordan er det gået i øveren?

– Det er gået vildt godt. Jeg har jo trommer med denne gang, og jeg er vildt glad for mit hold! Det er helt utroligt, så godt de spiller sammen. Det kan man altså godt glæde sig til at opleve.

Hvad kan vi forvente af koncerten?

Intensitet. Det er meget nært, og vi tør godt at blotte os og levere noget der kommer tæt på publikum. Og så kan man selvfølgelig forvente en hel masse pedalsteel.

Hvad gør du og dit hold lige inden, I går på scenen?

– Ser hinanden i øjnene. Giver et kram og siger "spil godt".

Hvad står der på din forplejningsliste?

– jeg er meget spartansk på mange måder. Det hører med til at spille, at jeg ikke spiser et kæmpe måltid eller drikker en masse øl før en koncert. Jeg skal bare have en sodavand eller en kop te – måske lidt let at spise. Jeg meget nem på den måde, haha.

Hvad hører du i tourbussen?

– Lige nu hører jeg meget Elliot Smith – og så en masse jazz. I sommer, da jeg turnerede meget, havde jeg lige fået et par fede nye hovedtelefoner, og så lyttede jeg til en masse store, massive albums, som "The Wall" og sådan noget, og tog på indre rejser, mens jeg så ud på landskabet, der passerede forbi.

Maggie Björklund giver koncert på Ideal Bar på onsdag den 8. oktober.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA