x

Se ny disco-video med Marvelous Mosell

Se ny disco-video med Marvelous Mosell

Ingenting er helligt i Mosells univers. Ingen falsk høflighed, ingen kunstnerisk arrogance, ingen selvsmagende udtalelser og bedst af alt, ingen prætentiøse miner. Han er kendt for sin über-positive stemning, de bløde disco-kurver og 80'er-keyboards på YouTube-kendte numre som "Den Bedste Danser" og "Jeg Var Blev Syg Og Ku' Li' Det." Nu er han ude med en ny musikvideo med nummeret "Kælenavne Og Komplimenter".

Musikvideoen starter med lyden af scratch på en grammofonplade, hvorefter Mosell dukker op i en farverig træningstrøje, der er lynet ned, så han viser sin bare brystkasse. Derudover har han iført sig hvide solbriller, en bling-bling-guld-halskæde og et pandebånd. Han starter sangen med ordene: "Udflugter, restauranter, kælenavne, komplimenter." Teksten lærer du hurtigt at skråle med på, da ordene står som undertekst i musikvideoen.

Mosell med det borgerlige navn Morten Sell er en af de artister, som på papiret egentlig ikke burde fungere, fordi han i første omgang virker som en anden klovnende Fresh Prince fra Bel Air, der kom 30 år for sent ind på scenen. Men faktisk laver han velkomponerede raptekster og udviser blidhed og let ironi.

Marvel Mosell spillede til dette års Distortion, Final Party i København i sommer. Her fik han fem stjerner for sin liveoptræden. GAFFAs anmelder Simon Nathanael skrev, at Mosell gør det helt eminent og gav et eksempel:

"Når han eksempelvis introducerer sig selv i sangen "Jeg Tænker På Dig": 'Du troede, jeg var tamburinisten i Alphabeat, da vi dansende til Blackstreet, første gang vi mødtes, men jeg er en rap-freak ved navn Mosell i min fars Opel.'"

Simon Nathanael forklarer: "Det er helt tørt, simpelt, og på samme tid helt særligt og helt almindeligt. Samtidig er der en central hiphop-nerve i de samplede, omarrangerede beats og den old-school rapstil, som ikke forsøger sig med kryptisk rytmisk blær, men fokuserer på historiefortælling. Her er det George Dukes "Reach Out", som er klippet til et funky backtrack under Mosells vokal, mens hittet Den Bedste Danser er bygget over Sister Sledge med "He's The Greatest Dancer"."

Ligeledes satte Mosell gang i festen, da han varmede op for Malk De Koijn på Friluftsscenen ved Gjethuset, Frederiksværk den 15. august. Mosell optræder også fast med Malk De Koijn-medlemet Tue Track som dj.

Se den nye musikvideo med nummeret "Komplimenter Og Kælenavne" af Marvel Mosell nedenfor. Forbered dig på 80'er-disco for fuld skrue – det er vel fredag:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA