x

Dansk musikvideo nomineret til fornem pris – se den

Dansk musikvideo nomineret til fornem pris – se den

Den danske elektro-duo Rosemary består af den iranskfødte sangerinde Sahar Pour og elektronikamusikeren Lasse Martinussen og er nomineret til kategorien "Best Pop Video – Budget" (altså lavbudget-video) ved UK Music Video Awards, som afholdes i år den 10. november i Queen Elizabeth Hall i London. Deres video til nummeret "I Know", instrueret af bandet selv i samarbejde med Casper Balslev, har banet vejen frem til nomineringen.

"Det er virkelig vildt! Det er den største og mest anerkendte musikvideo-pris i verden. Sindssygt, at vi er blevet valgt ud blandt alle i verden i netop den kategori. Vi er utroligt glade, og som medinstruktør på videoen er jeg også selv stolt," udtaler Lasse Martinussen. 

Til dette års UK Music Video Awards er navne som Bob Dylan, Jack White og Pharrell Williams nomineret, så Rosemary kommer i fint selskab til aftenens show.

Der er i alt 30 priser, hvor årets bedste britiske og internationale musikvideoer bliver hyldet. Tidligere har Tiny Dancer og rapperen Example vundet i "Best Pop Video – Budget", altså den samme kategori som Rosemary er nomineret til.

Sangen "I Know" stammer fra ep'en "Pomegranate" fra 2013. GAFFAs anmelder Simon Nathanael fire stjerner under overskriften "Originalitet skubber grænser på dansk jord".

Videoen er optaget i en forladt herskabsvilla på Østerbro, der nu er hjem for kulturhuset KW3.

UK Music Video Awards er blevet uddelt siden 2008. Du kan se dette års nominerede musikvideo til nummeret "I Know" fra Rosemary her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA