x

Lyt: 11 essentielle i oktober

Lyt: 11 essentielle i oktober

Lars H.U.G. – 10 Sekunders Stilhed

22 år er gået, siden Lars H.U.G. sidste udsendte et dansksproget album i form af Blidt Over Dig, men den der venter på noget godt, venter som bekendt aldrig for længe. Derfor væbner vi os også med tålmodighed, indtil der ligger en dato fast for herrens kommende album, der vel at mærke skulle udkomme i år og bære samme titel som den popperlende førstesingle 10 Sekunders Stilhed.

Daniel Lanois – Opera

Canadiske Daniel Lanois er bedst kendt som producertroldmanden på essentielle album med navne som Bob Dylan, U2, Emmylou Harris, Peter Gabriel og Marianne Faithfull, men han har også en fornem solokarriere kørende, der er svøbt i fortryllende pedal-steelguitar. På det kommende album Flesh And Machine er der dog nye boller på suppen, i hvert fald at dømme ud fra den medrivende drum'n'bass-dunkende smagsprøve Opera.

Robyn – Tell You Today

Havde det ikke været for den underkendte amerikanske éner Arthur Russell, så havde When Saints Go Machine højst sandsynlighed ikke lydt, som de gør. Snart udsendes et stjernespækket hyldestalbum til Russell, der gerne skulle introducere et nyt publikum for hans musik via fortolkninger af navne som Scissor Sisters, Sufjan Stevens, Devendra Banhart, Cults, José Gonzalez og Robyn.

The Cure – Hello Goodbye

The Art Of McCartney er titlen på et nyt hyldestalbum til Sir Paul med bidrag af navne som Bob Dylan, Brian Wilson, Perry Farrell, Roger Daltry, Chrissie Hynde, Billy Joel, Willie Nelson, Kiss og Smokey Robinson. Albummet indeholder også The Cures første indspilning i seks år i form af en fortolkning af Beatles-klassikeren Hello Goodbye.

Nick Cave – Give Us A Kiss

Give Us A Kiss er titlen på en af de sange, der var i overskud fra albumindspilningerne af Nick Cave And The Bad Seeds seneste studioalbum Push The Sky Away. Sangen har nu fået lov til at se dagens lys, da den er blevet udsendt som single i forbindelse med lanceringen af den nye dokumentarfilm om Cave 20,000 Days On Earth.

Aphex Twin – Minipops 67 (Source Field Mix)

Tidligere på året så det hengemte Richard D. James-album Caustic Window dagens lys, via en særdeles vellykket crowdfunding. Dette skulle have givet James så meget blod på tanden, at han nu fandt, at tiden omsider var inde til at udsende en opfølger til Aphex Twin-albummet Drukqs fra 2001. Det nye album Syro er netop udsendt og ledes an af den sanselige og fantastiske albumåbner og førstesingle Minipops 67 (Source Field Mix).

Agnes Obel – Fuel To Fire (David Lynch Remix)

Mesterinstruktøren David Lynch har altid næret en stor kærlighed til musikken og sprang for et par år siden ud som formfuldendt solist. Sideløbende er det også blevet til et par få udvalgte remixes af navne som Moby, Ultraista, Zola Jesus og nu også danske Agnes Obel. Lynchs version af Fuel To Fire er inkluderet på en kommende deluxe-version af Obels Aventine-album.

Paul McCartney – Hope For The Future

I en alder er 72 spytter Paul McCartney stadig ny musik ud, og her præcis et år siden det seneste studioalbum, New, er han klar med den nye single Hope For The Future, der er skrevet til computerspillet Destiny. Evigt fromme McCartney har også været med til at skrive scoret til spillet, der vist handler om at pløkke en masse mennesker.

James Murphy – Match 104

Ud over et remix for David Bowie, producertjansen på det seneste Arcade Fire-album og et dj-sæt til årets Stella Polaris har det været småt med musikalske udfoldelser fra den tidligere LCD Soundsystem-frontmand James Murphy. Tidligere på året kom det dog frem, at han var i gang med et musikalsk projekt med New Yorks subway, og et lige så aparte projekt har nu set dagens lys. To sange er det nemlig blevet til via data og statistik indsamlet af IMB under tennisturneringen U.S. Open.

The Sandmen – Den Bedste Dag

I 80'erne og start-90'erne var The Sandmen et af landets stærkeste rockgrupper, men i 1995 var det hele slut. Ja, da lige indtil 2003 hvor Allan Vegenfeldt og co. fandt sammen igen og siden udsendte to comebackplader. Nu er de så klar med karrierens første dansksprogede album Den Bedste Dag, hvis titelnummer har en højstemt, nærmest Bowie'sk vibe over musikken.

Mastodon feat. Gibby Haynes – Atlanta

Den progressive metalkvartet Mastodon udsendte tidligere på året det anmelderroste album One More 'Round The Sun og er allerede nu klar med ny lyd i form af hjemstavnshyldesten Atlanta. Singlen gæstes af ingen ringere end Butthole Surfers-frontmanden Gibby Haynes, der senest gav lyd fra sig på en 7" single indspillet med Jack White.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA